DELFI domėjosi, kaip likus lygiai keturiems mėnesiams iki varžybų pradžios, vyksta čempionato parengiamieji darbai ir kokios iškilo problemos jo organizatoriams.

Laikas tirpsta, inspektoriai patenkinti

„Taip, laiko atrodo dar yra, bet jis bėga labai jau greitai. Per 10 pastarųjų metų Lietuvoje rengiamas jau 16 pasaulio čempionatas. Patirties turime, žmonės su kuriasi dirbame – taip pat ne naujokai. Tokio lygio pirmenybių dar neturėjome, bet tai gera mokykla visiems. Viliamės, kad pasaulio čempionatas bus didžiulis žingsnis pirmyn populiarinant ledo ritulį Lietuvoje“,- DELFI sakė R. Bučys.

„Vyksta įtemptas pasirengimas čempionatui. Buvo atvažiavę inspektoriai iš Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF), apžiūrėjo Vilniaus viešbučius, kur gyvens komandos, teisėjai ir oficialūs asmenys, sostinės „Siemens areną“, jos drabužines ir liko viskuo patenkinti“,- DELFI informavo Audrius Zubrus, garsiausio Lietuvos ritulininko Dainiaus Zubraus vyresnysis brolis, šiuo metu dirbantis čempionato organizaciniame komitete.

32-ejų metų A. Zubrus, taip pat buvęs ledo ritulininkas, kuris JAV baigė verslo mokslus ir dirba su ledo ritulio projektais, dirbo Vašingtono „Capitals“ klubo vadybininku, o dabar yra Dainiaus Zubraus vardo labdaros ir paramos fondo prezidentas.

„Tarptautinės federacijos atstovai į Vilnių atvažiavo tiesiai iš Torunės (Lenkija), kur vyks I diviziono kitos – B grupės – čempionatas. Jie patenkinti, kad Vilniuje viskas kompaktiška: oro uostas, viešbučiai ir arena. Geras susisiekimas, įmanoma įveikti automobilių spūstis ir susikalbėti angliškai.

Svečiai tikėjosi, kad Lietuvoje parengiamieji darbai bus atlikti gerai ir buvo maloniai nustebinti, kad jų lūkesčiai pasiteisino. Inspektoriams patiko „Siemens arena“ ir jie sako, kad čempionatas turėtų būti labai geras“, - po tikrintojų vizito įspūdžiais su DELFI dalijosi LLRF vadovas.

„Anksčiau I diviziono čempionatuose daugelį problemų tekdavo spręsti jau varžybų metu, o dabar IIHF atstovai džiaugėsi galintys derėtis su rėmėjais dėl savo atsivežamos reklamos jau dabar. Vilniaus arena yra didžiausia, kurioje kada nors vyko I diviziono turnyras. Dirbti pradėjome ne vakar, žmonės išmano savo darbą, todėl iki balandžio mes tikrai viską spėsime parengti čempionatui“, - drąsiai DELFI žadėjo A. Zubrus.

Yra ir problemų

Ne viskas čempionato pasirengime yra sklandu, tačiau iki šiol organizatoriai susidurdavo tik su darbinėmis–techninėmis problemomis. Siaučiant pasaulinei ekonominei krizei, ji turėtų paliesti ir čempionato Lietuvoje rengėjus.

„Nors bortai jau gaminami, problemų turime daug. Dar neapsispręsta dėl šaldymo sistemų. Tai atima laiko ir kelia rimtą susirūpinimą. Šią problemą turime kuo greičiau spręsti. Taip pat būčiau naivus, jei sakyčiau, kad ekonomikos krizė nepaveiks mūsų čempionato. Žinoma, turės, bet tik tą neigiamą įtaką reikia kuo labiau sumažinti. Krizės padariniams reikėtų nusiteikti iš anksto. Stengiamės kuo daugiau sumažinti galimus sunkmečio nuostolius“,- neigiamus aspektus įvardino R. Bučys.

Į Lietuvos rinktinę susirinks stipriausieji

Būsimojo čempionato sėkmė daug priklausys ir nuo to, kaip varžybose seksis Lietuvos rinktinei. Jos kandidatai žaidžia įvairiose lygose ir skirtingo pajėgumo čempionatuose.

„Elektrėnų „Energijos“ klubas, kurio pagrindą sudaro rinktinės žaidėjai, sėkmingai rungtyniauja Latvijos atvirame čempionate ir šiuo metu žaidžia solidų ledo ritulį, kas negali nedžiuginti. Visi mūsų legionieriai iš Latvijos, Baltarusijos, Rusijos, Slovakijos, Čekijos, Suomijos, Anglijos lygų žadėjo atvažiuoti į rinktinę. Duok, Dieve, kad jų nepersekiotų traumos. Tikiuosi, kad Lietuvos rinktinė žais pajėgiausios sudėties“, - prognozavo LLRF prezidentas R. Bučys.

Tikslas – čempionato medaliai

Lietuvos rinktinei keliamas uždavinys pasaulio čempionate iškovoti medalius, o pagrindiniai mūsiškių konkurentai turėtų būti Kazachstano ir Slovėnijos rinktinių ritulininkai.

„Priklausys, kokią komandą atsiveš Kazachstanas, nes Rusijos aukščiausios lygos čempionatas, kuriame dalyvauja dauguma šios rinktinės žaidėjų, dar bus nesibaigęs. Jei į Vilnių atvažiuos pajėgiausi žaidėjai, Kazachstano ekipa bus pagrindinė planetos pirmenybių favoritė. Stiprūs ir slovėnai bei jų lyderis Anze Kopitaras iš NHL „Los Angeles Kings“ klubo. Tačiau Lietuvos rinktinė priešininkų nebijo ir savų žiūrovų akivaizdoje žada kautis su visais“, - DELFI tikino šalies ledo ritulio vadovas.

Lietuvai naudingos „Devils“ klubo nesėkmės

Pajėgiausias visų laikų Lietuvos ledo ritulininkas D. Zubrus žaidžia stipriausioje pasaulio – Šiaurės Amerikos Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL). Yra tik vienintelė galimybė pamatyti D. Zubrų Lietuvos nacionalinės komandos sudėtyje .

Tam, kad Lietuvos rinktinę sustiprintų D. Zubrus, reikėtų linkėti pralaimėjimų jo atstovaujamam Naujojo Džersio „Devils“ klubui. Sportiniu požiūriu tai skamba negražiai, bet savi marškiniai visada arčiau kūno.

„Beje, „Devils“ klubui ir taip jau nutiko bėda. Susižeidė komandos pagrindinis vartininkas Martinas Brodeauras, kuris nežais nuo 2 iki 4 mėnesių. Tačiau „velniai“ vis tiek randa būdų, kaip laimėti. Dainius tikrai atvažiuotų į rinktinę, jei tik „Devils“ nepatektų į NHL atkrintamąsias varžybas. Nors „Devils“ demonstruojamas ledo ritulys nėra labai įdomus, patrauklus žiūrovui ir rezultatyvus, bet jie iškovoja pergalių“,- paaiškino A. Zubrus.

„Devils“ reikėtų palinkėti, kad jie nepatektų į atkrintamąsias varžybas. Tačiau dabar Dainius muša įvarčius ir traukia klubą link vadinamojo play-off etapo. D. Zubrus yra tvirtai pažadėjęs, jei jo klubas iškrenta iš kovos dėl Stenlio taurės, jis tikrai gins Lietuvos garbę pasaulio čempionate Vilniuje“,- susitarimą su ritulininku priminė R. Bučys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją