„Vienai garsiausių Lietuvos moterų rankinio komandų Vilniaus „Eglei-Šviesai“ šis sezonas klostosi ypač prastai. „Eglės-Šviesos“ rankininkės, sužaidusios septynerias Lietuvos moterų rankinio pirmenybių rungtynes, turnyro lentelėje užima paskutinę, penktą vietą. Jos laimėjo vos vieną kartą, pralaimėjo – šešis“.

„Turime gana rimtų problemų. Pirmiausia – finansinių. Jau daug metų mes nesulaukiam pagalbos nei iš rėmėjų, nei iš miesto. Ir dėl to yra sutrikęs treniruočių procesas. Kadangi mes nemokame jokių pinigų, mūsų žaidėjos turi dirbti kituose darbuose. Anksčiau mes mokėjome joms po 300-400 litų, dabar negalime mokėti ir tokių pinigų. Kai neturi pinigų, iš merginų negali pareikalauti nei kad jos geriau dirbtų per treniruotes, nei būtų tose treniruotėse... Šiai dienai turime ir traumuotų žaidėjų. Laukiame – gal pavasarį jos atsigaus. Juolab, kad iš tos sudėties, kuri žaidė prieš porą metų yra likusi viena kita žaidėja. Esame labai stipriai subyrėję“, – kalbėjo „Eglės-Šviesos“ klubo vadovas ir komandos treneris Juozas Žala.

Taigi su tokiomis nuotaikomis šeštadienį „eglutės“ stojo į kovą prieš pagrindines savo varžoves Šiaulių rankininkes kurios vilnietes lenkia vienu tašku ir yra vienu laipteliu aukščiau.

Prieš du mėnesius jų tarpusavio dvikovą Šiauliuose buvo laimėjusios SM „Dubysa-HC Urtvida“ sportininkės rezultatu 40:35 (23:20), todėl dabar jos pakartotinai „sukryžiavo špagas“ su šūkiu: kas – ką!

Antrasis jų čempionato mačas pasibaigė įtikinama LEU „Šviesa-Eglė“ komandos pergale rezultatu 38:22 (18:9). Sostinės atstovės įrodė, kad gali susikaupti ir nugalėti Šiaulių ekipą net 16 įvarčių persvara. Ši vilniečių pergalė leido joms su 4 taškais pakilti į ketvirtąją turnyro lentelės vietą, o į penktą nustumdamos savo varžoves SM „Dubysa-HC Urtvida“ ekipą.

Vilnietėms daugiausia įvarčių pelnė Indrė Norvilytė – 9, Rita Repečkaitė – 7, Aneta Kločko – 5.

Šiauliečių gretose pasižymėjo Urtė Mockevičiūtė pataikiusi 7 kartus, Ieva Sereikaitė – 6, Kamilė Bušaitė – 4.

Kito turo rungtynės ateinantį šeštadienį sausio 25dieną Vilniuje ir Garliavoje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)