Sėkmingai pasirodė ir kita Lietuvai atstovavusi pora - Kauno sportinių šokių klubo „Sūkurys“ šokėjai Lina Chatkevičiūtė ir Donatas Vėželis užėmė penktą vietą. Jų treneriai - Jūratė ir Česlovas Norvaišos.

Čempionate iš viso dalyvavo 43 šokėjų poros.

Vis dėlto didžiausias dėmesys tiek prieš varžybas, tiek ir po jų teko būtent nugalėtojais tapusiems E. Daniūtei ir M. Gozzolli. Jie iš kitų pirmiausia išsiskyrė nepriekaištinga technika, tačiau nemažai simpatijų šokėjai sulaukė ir vien dėl to, kad M. Gozzolli - italas. Salėje buvo matyti ne vienas palaikymo plakatas su užrašais „Mirko ir Edita, jūs - geriausi“ ar „Mirka ir Edita - pirmi“.

Ir iš tiesų fanų žodžiai išsipildė su kaupu: Lietuvai atstovavusi pora geriausiai iš visų sušoko kvikstepą, valsą bei tango ir pelnytai tapo čempionais.

Po varžybų duodama interviu E. Daniūtė džiaugėsi, kad pagaliau galėjo atstovauti Lietuvai.

„Aš esu labai laimingai, kad šiame čempionate galėjau reprezentuoti savo šalį. Už tai esu dėkinga savo partneriui Mirkai, nes žinau, kad jis iš visos širdies norėjo atstovauti Italijai. Taip pat džiaugiamės, kad varžyboms teisėjavo labai aukšto lygio teisėjai, kurie objektyviai įvertino visų pasirodymus“, - sakė E. Daniūtė.

Primename, kad E. Daniūtė ir M. Gozzolli 2010 metais tapo Europos WDC čempionais, o 2011 m. - pasaulio vicečempionais. Paskutinės varžybos, kuriose dalyvavo prieš 2013 metų pasaulio čempionatą, jiems buvo 2012 metų atvirasis Azijos čempionatas, kuriame jie nusileido tik Arūnui Bižokui ir Katiušai Demidovai.

Lietuvos poros šokis - nuo 6:45 min.:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)