Dėl patekimo į ketvertuką mažeikiškis žaidė itin stabiliai ir užtikrintai ir rezultatu 4:2 nugalėjo kitą švedų rinktinės narį Daniel’į Larsson’ą, o pusfinalyje rezultatu 5:2 įveikė Suomijos smiginio žvaigždę Ulf’ą Ceder’į.

„Pats džiaugiuosi savo žaidimu. Ypač užtikrintais metimais, kai žaidžiau su Skandinavijos lyderiais. Smagu žaisti, kai tave palaiko. Gaila, kad finale pritrūko jėgų ir buvusio nusiteikimo. Tikrai išgarsinome Lietuvą, kai abu Dariumi patekome į ketvertuką“, - džiaugėsi A.Čiplys.

D. Labanauskas suklupo pusfinalyje, žaisdamas prieš būsimąjį šių varžybų čempioną J. Egstrom’ą, ir kartu su U.Ceder’iu pasidalijo solidžia 3-ia vieta. Pirmą savo kovą asmeninėje rungtyje Darius pradėjo žaisti tik 17 val. 40 min., iki tol jis buvo daugiau nei parą nemiegojęs. Į varžybų vietą – Taliną – iš Garliavos jis išsiruošė varžybų naktį. Prieš pagrindinę rungtį tądien dar vyko trumpa apšilimo „301 su dviguba pradžia ir pabaiga“ rungtis.

„Tikėjausi žaisti finale, bet įvertinęs aplinkybes džiaugiuosi ir trečia vieta. Varžybų pabaigoje dėl nuovargio ir miego trūkumo labai jautėsi koncentracijos stygius, pradėjau klysti skaičiuodamas“, - pasakojo D. Labanauskas, prieš mėnesį vykusio atvirojo Lietuvos smiginio čempionato nugalėtojas.

A. Čiplys į Estiją atvyko asmeninės rungties išvakarėse ir kitoje apšilimo rungtyje „Laiminga pora“ kartu su suomiu pasiekė finalą, kur pralaimėjo Leon’o de Gaus’o ir U.Ceder’io porai. Dvejetų rungtyje A. Čiplys ir D. Labanauskas nedalyvavo.

A. Čiplys už pasirodymą gaus ir 60, D. Labanauskas - 40 WDF reitingo taškų.

Šios varžybos lietuviams buvo svarbios ne tik dėl galimybės pakilti pasaulio reitinge. Visiems jose dalyvavusiems ir tarp 32 (arba 16, priklausomai nuo bendro dalyvių rungties skaičiaus) geriausių patekusiems lietuviams taškai, atitinkamai pagal užimtas vietas, bus pridedami ir Lietuvos reitinge. Čia A. Čiplio sąskaita pasipildys 30, D. Labanausko – 25 taškais.

Po paskutinių Lietuvos reitingo varžybų – atvirojo šalies čempionato, taip pat įtraukto į pasaulio reitingą, šie abu sportininkai turėjo vienodai taškų ir dalijosi pirmąja vieta. Dabar A. Čiplys vėl susigrąžino pranašumą.

D. Labanauskas pakilti į pirmąją vietą šalies reitinge ir metus baigti būdamas šioje aukščiausioje vietoje galės tik tuo atveju, jeigu paskutinėse šių metų varžybose - Lietuvos smiginio čempionate - A. Čiplį aplenks dviem ratais arba laimės čempionatą.

Iš viso varžybose Estijoje dalyvavo keturi lietuviai vyrai ir dvi moterys, net 60 suomių, 26 estai, 15 švedų, 14 latvių, 10 olandų ir kt.

Lietuvos smiginio čempionatas vyks jau ateinantį savaitgalį, gruodžio 10-11 dienomis Trakuose, Bražuolės kaime esančioje „Akmeninėje užeigoje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją