Sekmadienį vykusiose 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankos varžybose D. Rapšys distanciją įveikė per 1 min. 45,84 sek. ir pateko į varžybų pusfinalį, kuris Lietuvos laiku vyks ateinančią naktį.

Paskutiniame, penktajame atrankos plaukime lietuvis užėmė antrąją vietą, nusileidęs tik australui Neillui Thomasui – šis distanciją įveikė per 1 min. 45,81 sek.

Tarp visų atrankoje dalyvavusių plaukikų D. Rapšio rezultatas buvo 9-as. Į pusfinalį pateko 16 sportininkų.

200 m laisvuoju stiliumi rungties finalas įvyks liepos 27-osios naktį.

Sekmadienį 100 m krūtine atrankos varžybose sėkmingai pasirodė ir dar viena Lietuvos atstovė – Kotryna Teterevkova.

Trečiajame atrankos plaukime ji distanciją įveikė per 1 min. 06,82 sek. ir buvo pirma. 19-metė lietuvė savo plaukime pralenkė tituluotą Jamaikos atstovę Alią Atkinson. Lietuvė pagerino savo asmeninį karjeros rekordą.

Kitame plaukime rusė Julija Jefimova atstumą nuplaukė per 1 min. 06,21 sek., o distanciją per 1,04,82 sek. įveikusi Pietų Afrikos Respublikos atstovė Tatjana Schoenmacher apskritai pagerino olimpinį rekordą ir atrankoje buvo greičiausia.

Tarp visų atrankos dalyvių K. Teterevkovos rezultatas buvo 15-as.

Pusfinalio plaukimas taip pat įvyks naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvos laiku.

Primename, kad šeštadienį vykusios 400 m laisvuoju stiliumi plaukimo varžybos D. Rapšiui susiklostė nesėkmingai. Lietuvis į finalą nepateko ir bendroje įskaitoje liko 13-as.

K. Teterevkovai sekmadienio plaukimas buvo olimpinis debiutas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)