J. Rylovas Tokijo olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso medalius 100 m ir 200 m plaukimo nugara rungtyse. Jis buvo vienas 8-ių geriausių Rusijos sportininkų, kurie praėjusią savaitę pasirodė ant scenos Maskvoje surengtame mitinge.


Jame buvo paminėtos aštuntosios Krymo okupacijos metinės.

„Po jo apsilankymo Lužnikų stadione savaitgalį, „Speedo“ gali patvirtinti, jog nedelsiant nutraukė J. Rylovo rėmimą“, – skelbiama kompanijos pranešime CNN portalui.

„Mes griežčiausiai smerkiame karą Ukrainoje ir solidarizuojamės su Ukrainos žmonėmis, mūsų sportininkais ir komandos draugais, kurie yra paveikti konflikto“, – rašoma pranešime.

Neišmokėta rėmimo parama J. Rylovui bus paaukota Jungtinių Tautų organizacijai, kuri lėšas skirs nuo karo nukentėjusiems pabėgėliams.

Sprendžiant iš nuotraukų socialiniuose tinkluose, J. Rylovas buvo pasipuošęs olimpiniais medaliais, o ant jo aprangos buvo išsiuvinėta raidė „Z“, kurią Rusijos karinės pajėgos naudoja žymėdamos savo techniką Ukrainos kare.

Į šią situaciją gana lakoniškai sureagavo Tarptautinė plaukimo federacija (FINA). „Organizacija labai nusivylusi Jevgenijaus Rylovo pasiorodymu Lužnikų stadione per penktadienio mitingą. Mes toliau tiriame šį atvejį“, – skelbia FINA.

Kovo pirmoje pusėje FINA dar kartą patvirtino savo poziciją leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams varžytis kaip neutraliems atletams be savo šalių vėliavų ir simbolių.

Rusijos plaukimo sąjungos prezidentas Vladimiras Salnikovas tokią FINA poziciją pavadino „subalansuota“. Taip pat FINA ir toliau išlieka didžiausia tarptautine sporto organizacija, kuri šiemet planuoja tarptautinį renginį Rusijoje.

Nors atšauktas pasaulio jaunių plaukimo čempionatas, turėjęs vykti rugpjūčio pabaigoje, kol kas nėra planų iš Kazanės perkelti gruodžio mėnesį turintį vykti pasaulio čempionatą trumpame baseine (25 m).

Remiantis „Inside the Games“ svetaine, FINA dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų ketina individualiai priimti sprendimus „kiekvienu atveju atskirai“.

Jevgenijus Rylovas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės