„COVID-19 pandemijai atsinaujinus visoje Europoje ir dėl įvedamų vietos valdžios ribojimų, stabdomos visos iki 2020 m. lapkričio pabaigos suplanuotos rungtynės. Apie rungtynių perkėlimo datas artimiausiu metu nebus pranešta“, – skelbiama „Rugby Europe“ pranešime.

Jau anksčiau „Rugby Europe“ atšaukė „Trophy“ diviziono rungtynes tarp Lenkijos ir Ukrainos rinktinių, nes daugumai Lenkijos regbininkų buvo diagnozuotas koronavirusas. Pagal nustatytas taisykles, visos rinktinės turėjo atlikti testus likus trims dienoms iki rungtynių. Trečiadienį buvo
numatyta atlikti testus ir visiems Lietuvos rinktinės nariams.

„Neprofesionalu atšaukti rungtynes iki jų likus vos kelioms dienoms. „Rugby Europe“ privalėjo anksčiau imtis priemonių ir priimti sprendimus. Lietuvos rinktinė jau daugiau negu savaitę ruošiasi rungtynėms su Ukraina. Atvyko visi į rinktinę kviesti regbininkai iš Lietuvos ir užsienio klubų.

Regbio sirgaliai labai laukė šių rungtynių – buvo didelis susidomėjimas tiek bilietais į stadioną, tiek ir tiesiogine televizijos transliacija tiems, kurie negalės atvykti į Šiaulius. Dabar visi planai ir įdėtas
darbas organizuojant rungtynes žlugo“, – teigia Lietuvos regbio federacijos prezidentas Irmantas Kukulskis.

Debiuto Lietuvos rinktinės trenerio poste teks palaukti naujam komandos strategui – Anglijoje gimusiam ir šios šalies aukščiausioje lygoje žaidusiam lietuvių kilmės Simonui Verbickui. Prie rinktinės trenerių štabo prisijungė ir vienas geriausių Lietuvos regbininkų – Italijos profesionaliai rungtyniaujantis Mantvydas Tveraga.

„Į rinktinę surinkome visus geriausius Lietuvos regbininkus. Nauji treneriai komandos žaidime diegia nemažai naujovių. Treniruočių stovykla vyksta labai produktyviai, džiugina tiek trenerių štabo, tiek regbininkų užsidegimas ir noras. Tikėjomės gerų rungtynių su Ukraina. Deja, ne dėl
nuo mūsų priklausančių aplinkybių jos neįvyks. Tęsime treniruočių stovyklą, nes ji labai naudinga geriausiems Lietuvos regbininkams“, – sako I. Kukulskis.

Europos čempionato „Trophy“ divizione Lietuvos rinktinės varžovai bus Ukrainos, Šveicarijos, Vokietijos ir Lenkijos regbininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)