Lietuviai buvo labai arti trečios pergalės iš tiek pat galimų, nes baigiantis mačui pirmavo net penkių įvarčių skirtumu (19:14), tačiau paskutinėmis minutėmis neatlaikė suomių šturmo ir leido šiems išplėšti lygiąsias bei išsaugoti kiek realesnes viltis dar pasigrumti dėl vienintelio bilieto į atkrintamąsias varžybas.

Šeimininkų komandoje rezultatyviausiai rungtyniavo Richardas Sundbergas, pelnęs 9 įvarčius, 3 pridėjo Miro Koljonenas.

Lietuvos rinktinei 7 taiklius metimus atliko Benas Petreikis, po 3 – Povilas Babarskas ir Darius Jasinskas, po 2 – Gerdas Babarskas ir Andrius Gervė, po 1 – Karolis Stropus, Tadas Stankevičius ir Edvinas Vorobjovas.

Tam, kad užsitikrintų grupės nugalėtojų titulą lietuviams per tris antrojo rato mačus užtenka surinkti 4 taškus, bet būtina nepralaimėti tiems patiems suomiams, su kuriais atsakomąjį mačą žais jau šį šeštadienį, sausio 4 d., 17 valandą Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Kitą trečiadienį, sausio 8 d., mūsiškiai Tbilisyje susitiks su grupės autsaideriais gruzinais, o sekmadienį, sausio 12 d., paskutinėse rungtynėse Vilniuje priims Turkijos komandą.

Kitoje I-os atrankos grupės dvikovoje Turkijos rinktinė namuose 29:23 (14:8) pranoko Gruzijos vyrus ir iškovojo pirmą pergalę.

I-os atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Lietuva321066:575
2.Suomija311165:663
3.Turkija310269:722
4.Gruzija310266:712

2015 metų pasaulio vyrų rankinio čempionato Europos zonos atrankos turnyre dalyvauja 20 į penkias grupes suskirstytų komandų, o į atkrintamąsias varžybas pateks tik grupių nugalėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)