Jau septintą kartą šiame vidurio Lietuvos mieste triatlonininkai varžėsi įvairiausiose distancijose ir dovanojo teigiamas emocijas ne tik sau, bet ir žiūrovams.

Olimpinėje distancijoje, kurioje sportininkams teko plaukti 1500 m, važiuoti dviračiu 40 km bei nubėgti 10 km, nugalėjo Gediminas Pajėda (BTT). Jo laikas – 2 val. 6 min. 40,3 sek.

„Jaučiuosi gerai, netikėta pergalė. Pats prastai jaučiausi visą savaitę, todėl vietoj pasiruošimo buvo neplanuotas poilsis. Daviau sau pažadą, kad jeigu bus blogai, tai pasitrauksiu iš lenktynių. Kai važiuoju pirmas, jaučiuosi geriau, kovoji tik su savimi. Taip neperspausdamas ir atbėgau į finišą pirmas“, – kalbėjo G. Pajėda.

Jis Jonavoje triumfavo pirmą kartą. Sportininkas džiaugėsi, kad plaukimui vanduo buvo kone idealios temperatūros. G. Pajėda taip pat įvertino ir garsųjį Jonavos kalnelį.

„Man tai nebuvo didelis iššūkis, nes čia yra sunkus, bet vienintelis rimtas pakilimas. Kitur, kur yra daugiau pakilimų ir nusileidimų, man yra sunkiau. Čia sukandi dantis, įbėgi į kalną ir tada jau lengviau“, – pabrėžė G. Pajėda.

Nedaug nuo jo atsiliko Vytas Vasilevičius („TRItonas“, 2:07.39,9). Trečias liko dviejų prieš tai buvusių etapų nugalėtojas Tomas Burbulis (Trakų triatlono būrelis, 2:07.52,2).

Tarp moterų triumfavo pajėgi atletė iš Belgijos Ines Mommen (BTC). Ji finišavo per 2 val. 24 min. 31,2 sek.

„Lenktynės buvo puikios. Nebuvo lengva, bet antrą vietą aplenkiau beveik 10 min., todėl esu patenkinta. Gerai, kad mūsų startas buvo gana anksti, todėl pats karštis buvo tik vėliau. Pati varžybų trasa buvo gana sudėtinga, bet man paliko įspūdį. Plaukimo distancija man taip pat patiko“, – sakė I. Mommen.

Antrąją vietą užėmė Viktorija Kalvelytė (Kauno triatlono klubas, 2:34.01,7), trečiąją – Eglė Ragaišytė („HighPeaks Lietuva“, 2:37.28.2).

Dvigubai trumpesnėje sprinto distancijoje nugalėjo Titas Pumputis (Marijampolės triatlono draugija, 1:04.38,8), aplenkęs Martyną Laurušką („Team Ignitis“, 1:05.42,9) ir Vitalijų Petrulį („S-Sportas“, 1:09.38,7).

Moterų prizininkėmis tapo Orinta Mauraitė (Marijampolės triatlono draugija, 1:20.04,3), Rūta Juškevičiūtė („TRItonas“, 1:20.21,9) ir Skaistė Stanevičiūtė („HighPeaks Lietuva“, 1:24.38,1).

„Open-Pro“ grupėje nugalėtojais tapo Ignas Norvilas ir Jomilė Pribušauskaitė. Paprasčiausioje „Tri-Fun“ distancijoje greičiausi buvo Aurimas Gudaitis ir Lina Vasiljevienė.

Sportininkai Jonavoje taip pat varžėsi olimpinės ir sprinto distancijų estafetėse, vyko ir vaikų triatlono rungtis.

Bendroje LTT įskaitoje po keturių etapų olimpinėje distancijoje pirmauja T. Burbulis (3947 tšk.). Antras yra G. Pajėda (3905 tšk.), trečias – Lukas Kudapčenka (3737 tšk.).

Tarp moterų pirma yra Eglė Ragaišytė (2913 tšk.), antra – Elena Šimaitienė (2750 tšk.), trečia – V. Kalvelytė (2368 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją