Po 9-ojo lygos etapo „Energy Standard“ užtikrintai laikosi bendrosios įskaitos lyderių trejete, todėl šios komandos plaukikai dėl patekimo į pusfinalį gali būti ramūs. „Energy Standard“ devintajame ISL etape varžosi su Budapešto „Iron“, Toronto „Titans“ ir Tokijo „Frog Kings“ komandomis.

Vyriausiasis komandos treneris James Gibson šiame etape leido pasireikšti dviem Lietuvos plaukikams – Danui Rapšiui ir Simonui Biliui, o Andrius Šidlauskas į starto protokolus šįsyk įtrauktas nebuvo.

Pirmadienį laimėjęs 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje Danas Rapšys antradienį dar vieną pergalę pasiekė 200 m ilgio distancijoje.

Panevėžietis nuotolį pradėjo ramiai ir nuplaukęs 100 m buvo trečioje pozicijoje. Paskutinius metrus D. Rapšys įveikė greičiausiai iš varžovų, užtikrintai finišavo pirmas (1 min. 42,18 sek.) ir prie nugalėtojui skiriamų 9 taškų pridėjo dar tris, atkovotus iš per daug nuo jo atsilikusių plaukikų.

Antrą vietą užėmė Katsuhiro Matsumoto (1 min. 43,30 sek.) iš Tokijo „Frog Kings“, o trečią vietą iškovojo Toronto „Titans“ atstovas Blake Pieroni (1 min. 43,40 sek.).

Simonas Bilis paskutinę devintojo etapo dieną savo komandai padėjo plaukdamas mišrioje (du vyrai ir dvi moterys) estafetėje. 4 x 100 m laisvuoju stiliumi rungtyje lietuvio ketvertas (Ben Proud, Simonas Bilis, Anastasiya Shkurdai ir Mary-Sophie Harvey) užėmė 7-ą vietą (3 min. 22,69 sek.) ir komandai pelnė 4 taškus.

S. Bilis plaukė antrajame estafetės etape ir savo atkarpą įveikė per 47,36 sek. Nugalėjo kita „Energy Standard“ ekipa, estafetę įveikusi per 3 min. 16,81 sek. ir pranokusi abi Toronto „Titans“ komandas (3 min. 19,24 sek.; 3 min. 19,35 sek.).

Devintojo etapo rezultatai:

1 „Energy Standard“ – 573.5 (4 tšk.)
2 Tokijo „Frog Kings“ – 428.0 (3 tšk.)
3 Budapešto „Iron“ – 415.5 (2 tšk.)
4 Toronto „Titans“ – 289.0 (1 tšk.)

Pačia naudingiausia mačo plaukike (MVP) tapo „Energy Standard“ kapitonė švedė Sarah Sjöström, per dvi varžybų dienas surinkusi 76 taškus. Danas Rapšys devintajame etape pelnė 22 taškus, o Simonas Bilis – 5,5 taško.

ISL pusfinaliai vyks lapkričio 14–16 d., o finalas numatytas lapkričio 21–22 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)