Į Šiaulius čiuožėjai planavo atvykti su nauja programa „Liepsnojantis Kalėdų ledas“, tačiau sužinoję apie per dvi savaites išgraibstytus bilietus ir organizuojamą papildomą koncertą pirmąją Kalėdų dieną, nusprendė šiauliečiams pirma parodyti vieną sėkmingiausių šou „Liepsnojantis čempionų ledas“, kurį Europos publika išvydo pernai.

„Liepsnojantis Kalėdų ledas“ į Šiaulius atvyks per pačias Kalėdas – gruodžio 25 d.

Sumanymas pasiteisino – kaip po pasirodymo sakė P. Vanagas, Šiaulių publika buvo pirmoji, atsistojusi dar prieš vakaro kulminaciją. Kaip anksčiau buvo leidžiama dailiojo čiuožimo varžybose, gerbėjai į ledo aikštelę metė gėles ir pliušinius žaislus. Buvo drąsuolių, nepabijojusių išsitiesti čiuožykloje ir su gėlėmis atskubėjusių į patį arenos vidurį.

Iš po kojų tiško vanduo

Čiuožėjams atliekant pasirodymus, iš po kojų dažnai lėkdavo ne ledo atplaišos, o vanduo. Jo kliuvo ir žiūrovams. „Net jei atrodo, kad ledas neužšalęs, nereiškia, kad jis neužšalęs ir blogas. Mes pripratę prie mobilaus ledo, kuris padaromas per dvi dienas“, - DELFI aiškino P. Vanagas. Pasak jo, ledas, daromas ne nuolatinėms pasirodymų arenoms, visada kitoks.

„Publika pateisino mūsų lūkesčius, Lietuvoje jau pripratome prie „prabangios“ publikos, net negalvojome, kad bus kitaip“, - teigė M. Drobiazko. Jai antrino P. Vanagas, pridūręs, kad Šiaulių publika turinti patirtį – čiuožėjas spėjo, kad ši stebi ledo šou per televiziją.

Į Šiaulius čiuožėjai atvyko tiesai iš Rygos, kur pasirodymas buvo surengtas šeštadienį.

T. Totmianina ir M. Marininas gali nebečiuožti

Publika neišvydo lauktų žvaigždžių iš Rusijos – Turino olimpinių žaidynių čempionų Tatjanos Totmianinos ir Maksimo Marinino. T. Totmianina penktadienį Gomelyje (Baltarusija) patyrė stiprią traumą – ją išnešė nuo ledo, čiuožėja negali vaikščioti, neaiškus tolesnis likimas. Nors, pasak P. Vanago, rentgenas kaulų lūžių neparodė, stipriai sutrenkti dubens kaulai ir gali būti, kad ši nebetęs karjeros.

P. Vanagas šiauliečiams perdavė olimpinės čempionės linkėjimus ir pažadą pasveikti iki gruodžio 25 d. pasirodymo.

Šou dalyvavo Italijos čempionė Silvia Fontana, legendinis čekų čiuožėjas, 2 kartus Europos čempionas ir olimpinis bronzininkas Josefas Sabovčikas. Šis JAV atstovaujantis čiuožėjas žinomas kaip keturgubo šuolio pradininkas, dėl savo specifinio šuolio vadinamas šokinėjančiu Džo.

Šiauliečiai išvydo dukart pasaulio profesionalų čempionus Jeleną Leonovą ir Andrejų Chvalko. Publiką linksmino komikas ant ledo, Prancūzijos čempionas Laurent’as Tobelis. Ant ledo ir ore ant virvės šoko prancūzė ledo akrobatė Marie-Pierre Leray.

Žiūrovus juokino ne pirmąkart Lietuvoje viešėję ledo akrobatai iš JAV Akopas Manoukianas ir Armenas Saakianas.

Į Lietuvą vėl atvyko pasaulio čempionas prancūzas Phillipe’as Candeloras, privertęs klykti ne vieną šiaulietę. Šou čiuožė ir aštuonmetė kaunietė Goda Butkutė – Povilo mamos Lilijos Vanagienės auklėtinė jau yra nugalėjusi tarptautiniuose festivaliuose.

Daliai čiuožėjų smuiku akompanavo tarptautinių konkursų laureatė Katerina Bykova, dainavo rusė Valerija Lanskaja.

Kaip ir „Liepsnojančiame čempionų lede“, lietuviai šoko pagal grupės „Pink Floyd“ kūrinį „Hey You“ bei „Karibų jūros piratų“ melodiją, fechtuodamiesi tikromis špagomis.

Kodėl Šiauliai Kaunui davė į kaulus

P. Vanagas sakė, kad Šiaulių arena pati gražiausia Lietuvoje. Pasak jo, niekas iš čiuožėjų nepatikėjo, kad stiklai įvairiomis spalvomis apšviečiami ne elektriniu būdu.

„Šiauliai davė Kaunui į kaulus – pastatyta viena gražiausių šalyje arenų. Man labai apmaudu, kad Kaune ne pirmi metai eina kalbos apie fantastiškos arenos pastatymą, tačiau viskas lieka kalbomis“, - kalbėjo P. Vanagas, DELFI paklaustas, ką šis galįs pasakyti Kauno valdžiai, leidžiančiai griūti ledo arenai.

Pasaulio ir Europos čempionatų bronzinis prizininkas tikisi, kad Kauno areną projektuos Šiaulių arenos architektas.

„Kas žino“, - svarstė P. Vanagas, sudvejojus, ar būtų tapęs čiuožėju Šiauliuose, kur nėra ledo arenos, gyvendamas ilgiau, o ne keturias dienas po gimimo.

Paskui seka gerbėjai

M. Drobiazko pasakojo, kad užkulisiuose čiuožėjai greitai persirengia, pasidaro makiažą ir susišukuoja plaukus. Televizijos šou tai atlieka grimuotojai, o čia tenka suktis patiems.

Ar Pirmojo Rusijos kanalo šou „Ledynmetis“ šokdama su aktoriumi Aleksandru Djačenko M. Drobiazko nepamiršta šokti su sutuoktiniu P. Vanagu? „Ne“, - užtikrino čiuožėja, paaiškindama, kad be „Ledynmečio“ nuolat su vyru dalyvauja kituose šou, tad kartą per savaitę ar dvi tenka šokti kartu.

Beje, į Rygą paskui čiuožėjus atvyko būrys aistruolių iš Vokietijos, o japonai atkanka stebėti „Ledynmečio“ pasirodymų.

„Liepsnojantį Kalėdų ledą“ gruodžio 25 d. išvys šiauliečiai, 26 d. du pasirodymai bus surengti Kauno sporto halėje, o 29 d. dailiojo čiuožimo žvaigždes Utenos pramogų arenoje išvys vilniečiai. Čia taip pat planuojamas papildomas šou.

2000 m. pasaulio, 2000 m. ir 2006 m. Europos čempionatų bronziniai prizininkai M.Drobiazko ir Vanagas ledo šou pradėjo rengti 2002 m. Tuomet surengtos „Ledo žvaigždės“, po metų – „Liepsnojantis ledas“, 2004 m. – „Misterija“, 2005 m. – „Liepsnojantis Olimpo ledas“, pernai – „Liepsnojantis čempionų ledas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją