Dar neįpusėjus pirmajam raundui, "Lokio" pravardę turintis lietuvis pargriovė daugiau nei 30 kg sunkesnį amerikietį Johną Browną "Tanką" ir po kelių smūgių į galvą, panaudojęs skausmingą veiksmą, privertė teisėjus nutraukti kovą.

Pernai vykusiame "K-1 Hero's" turnyre T. Rimkevičiui taip pat teko kovoti su įspūdingų gabaritų juodaodžiu sportininku - Gary Goodridge'u iš Kanados. Tada lietuvis po intensyvaus puolimo pavargo, ir "Didysis tėtušis" ("Big Daddy") G. Goodridge'as, sulaukęs savo progos, keliais smūgiais į galvą užbaigė dvikovą savo naudai.

Paprašytas palyginti šias dvi dvikovas, T. Rimkevičius teigė, kad kova su "Tanku" buvo lengvesnė, tačiau pridūrė nenuvertinąs nė vieno varžovo.

"Šiemet kova buvo lengvesnė. G. Goodridge'as buvo pasaulinio lygio žvaigždė, o šiandieninis varžovas ne toks žinomas, tačiau kiekvieną priešininką reikia vertinti labai atsargiai, - pasibaigus turnyrui sakė lietuviškasis "Lokys". - Prieš kiekvieną kovą nusiteikiu vienodai. Visi varžovai yra pavojingi".

Mažiau nei minutės prireikė ir Lietuvos atstovui Valentinui Golubovskiui, kad techniniu nokautu nugalėtų lenką Grzegorzą Chalubinskį.

Po kovos dukart Europos pankrationo čempionas, daugkartinis tarptautinių bušido turnyrų nugalėtojas V. Golubovskis paskelbė baigiantis kovotojo karjerą ir visą dėmesį skirsiantis trenerio darbui: "Norisi išeiti, kol esi čempionas".

Lietuvos bušido federacija kartu su sportininko draugais kaip atsisveikinimo dovaną V. Golubovskiui įteikė keturračio raktelius.

Atkakliai susiklostė paskutinė vakaro dvikova tarp daugkartinio tarptautinių bušido turnyrų nugalėtojo Egidijaus Valavičiaus ir Olandijos atstovo Jasono Joneso. Per du raundus, kurie truko po 5 min., nė vienam sportininkui nepavyko akivaizdžiai įrodyti savo pranašumo. Teisėjų sprendimu, šioje dvikovoje pergalė atiteko Lietuvos kovotojui.

Tuo tarpu 2006 metų Europos "Shooto" čempiono Kęstučio Smirnovo ir Rusijos atstovo Dambos Radnajevo, kurį treniruoja legendinis bušido kovotojas Volkas Hanas, kova sukėlė žiūrovų pasipiktinimą bei švilpimą.

Abu kovotojai visą pirmąjį ir didžiąją dalį antrojo raundo tiesiog suko ratus ringe, taip ir nesiryždami pulti, tačiau galiausiai Rusijos sportininko budrumą užmigdęs K. Smirnovas parvertė varžovą ant žemės ir skausmingu veiksmu išplėšė pergalę.

"Kovodamas stengiuosi negirdėti, kas vyksta už ringo ribų, stengiuosi neišsibalansuoti. Jei aš pradėsiu reaguoti į žiūrovų reakciją, varžovas gali tuo pasinaudoti. Geriausia - turėti savo taktiką ir jos laikytis, - sakė K. Smirnovas. - Aš tikėjausi, kad varžovas stengsis pradėti imtynes, todėl stengiausi daugiau naudoti smūginę techniką. Varžovas paprasčiausiai užmigo - jis galvojo, kad jo tikrai negriausiu, ir nesisaugojo, tuo momentu padariau tai, ko varžovas nesitikėjo, ir jis nespėjo apsiginti".

Savo auklėtinio pasirodymu liko nepatenkintas ir legendinis Rusijos kovotojas V. Hanas.

"Jam tai buvo pirmoji profesionali kova, iki šiol jis kovojo mėgėjiškai. Jis savo užduoties neįvykdė ne todėl, kad pralaimėjo, o todėl, kad nebežinojo, ką daryti ringe. Aš maniau, kad K. Smirnovas jį nokautuos, bet negalvojau, kad atliks skausmingą veiksmą. K. Smirnovas - stiprus varžovas, ir mes tai žinome, - sakė V. Hanas. - Žinojau, kaip baigsis ši kova. Prieš turnyro pradžią spėjau kovų baigtis ir tik dėl vienos suklydau. Spėjau intuityviai ir maniau, kad laimės amerikietis. Jei būčiau jį pamatęs, iš karto būčiau pasakęs, kad jis pralaimės".

Paklaustas, kaip jam patiko turnyras, legendinis kovotojas negailėjo pagyrimų organizatoriams.

"Turnyras puikiai organizuotas, žiūrovai palaiko kovotojus, domisi kovos menais. Turnyrą papuošė paskutinė kova, kurioje susitiko du stiprūs sportininkai (E. Valavičius ir J. Jonesas - ELTA). Tokia dvikova papuoštų bet kurį turnyrą. Manau, kad E. Valavičius - vienas iš protingiausių sportininkų. Pasaulyje mažai tokių atletų, kurie galvoja ringe", - teigė V. Hanas, planuojantis ateityje įsteigti savo vardo kovotojų lygą.

Lietuvos kovotojas Sergejus Juškevičius techniniu nokautu nugalėjo suomį Antoną Kuivaneną, Erikas Petraitis, panaudojęs skausmingą veiksmą, įveikė kitą Suomijos atstovą Niko Puhakką, o Petras Markevičius skausmingu veiksmu nugalėjo vokietį Davidą Marciną.

Lietuvos kovotojams nepavyko įveikti tik Japonijos atstovų. Artemijus Sitinkovas nusileido Masahiro Oishiui, o Rolandas Agrba pralaimėjo Tatsuhiko Nishizakai, o Marius Liaukevičius turėjo pripažinti Masayuki Okudeo pranašumą. Visas kovas japonai laimėjo, panaudodami skausmingus veiksmus.

"Japonijoje tokia kultūra - jie dirba kaip robotai, o ilsėtis eina į sporto salę. O jei mes einame į salę, mes ariame. Japonai sporto salėje ilsisi, praktiškai ten gyvena, jiems tai hobis. Ringe japonas ir kovoja, ir kartu yra labai atsipalaidavęs, tarsi ilsėtųsi. Su tokiu kovotoju labai sunku kovoti, jis labai lankstus, ištvermingas, nes jam tai normali būsena ringe, - bandė pralaimėjimo priežastis paaiškinti A. Sitinkovas. - Bušido - juk japonų išradimas. Visi į Lietuvą atvykstantys Japonijos kovotojai yra labai stiprūs".

Sportininkas taip pat pažymėjo, kad ne visi į turnyrus atvykstantys sportininkai yra vienodai pajėgūs: "Nenoriu nieko blogo sakyti apie organizatorius, tačiau ne visi pakviestieji kovotojai yra vienodo lygio. Vieni dar tik išreklamuoti, o kiti - tikri pasaulio čempionai. Žiūrovai to nepastebi. Jei laimėjai - gerai, o jei pralaimėjai - esi blogas kovotojas. Ir nesvarbu, kad pralaimėjai pasaulio čempionui, o nugalėjai sportininką, pavyzdžiui, užėmusį trečiąją vietą Latvijos kikbokso čempionate".

"K-1 Hero's 2007" turnyrą stebėjo daugiau nei 6000 žiūrovų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją