Lietuvos čempionate dėl aukso medalių buvo kovojama superfinalo serijoje iki dviejų pergalių. „Ardo-Rudaminos“ varžovė buvo praėjusių metų čempionė ir pastarųjų kelių metų pagrindinė konkurentė Širvintų „Inta-BalticChampingnons“ ekipa.

Pirma finalo dvikova vyko naujame dirbtinės dangos žolės riedulio stadione Rudaminoje. Šios rungtynės nebuvo tokios lengvos, kaip prieš savaitę, kai paskutinėse reguliaraus sezono rungtynėse vilniečiai tiesiog sutriuškino širvintiškius 8:0. Šįkart rungtynės baigėsi „Ardo-Rudaminos“ pergale rezultatu 3:1 (1:1).

Antros finalo rungtynės vyko Vilniuje ir buvo dar atkaklesnės nei pirma dvikova. „Ardas-Rudamina“ savo oponentus nugalėjo rezultatu 3:2 (0:1, 2:2) ir paveržė iš jų čempionų vardus tik po papildomo rungtynių laiko. Pagrindiniam rungtynių laikui pasibaigus taikiai, 2:2, buvo žaidžiamas pratęsimas iki „auksinio“ įvarčio.

Iki antro pratęsimo pabaigos likus 4 min., „Ardui-Rudaminai“ aukso medalius padovanojo labiausiai patyrusio komandos žaidėjo, A. Mankovskio tiksliai realizuotas metimas iš mažojo kampinio.

Bronzos medalius iškovojo pirmenybių debiutantai, jaunieji (komandos pagrindą sudaro 16-17 metų jaunuoliai) Šiaulių „Šiaulių“ žaidėjai, kovoje dėl 3-ios vietos dukart vienodu rezultatu 4:1 nugalėję Vilniaus SŽK „Žuvėdra-Taurą“.

Rezultatyviausio čempionato žaidėjo prizą pelnė „Intos-BalticChampingnons“ puolėjas Giedrius Adomavičius, geriausio puolėjo – „Šiaulių“ atstovas Vaidotas Kringelis, o geriausio gynėjo ir vartininko prizus atsiėmė „Ardo-Rudamino“ žaidėjai - Tomas Kušlevičius ir Rokas Rudenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją