Pagrindine favorite iškovoti auksą yra laikoma Rusijos komanda, kuri laimėjo visus aštuonis mačus ir dar neprarado nė taško. Olego Znaroko auklėtiniai ketvirtfinalyje 3:0 pranoko sensacingai tarp aštuonių stipriausių ekipų patekusią Prancūziją.

Rusai bando reabilituotis po fiasko praėjusiame pasaulio čempionate, kuriame liko šešti bei po Sočio olimpiados. Joje Rusijos rinktinė nepateko net į pusfinalį.

Švedai gina pernai namie iškovotą pasaulio čempionų titulą. Švedijos rinktinė ketvirtfinalyje tik po dramatiškos kovos palaužė turnyro šeimininkus baltarusius 3:2.

Čekai šiame etape 4:3 nugalėjo JAV ledo ritulininkus. Čekijos ekipa, kaip ir Rusijos, bando nusiplauti gėdos dėmę po itin prasto pasirodymo 2013 metų pasaulio pirmenybėse bei šių metų Sočio olimpinėse žaidynėse.

Beje, vienas iš Čekijos komandos lyderių yra 42-ejų metų Jaromiras Jagras, kuris kartu su Dainiumi Zubrumi rungtyniauja NHL Naujojo Džersio „Devils“ klube.

Suomiai netikėtai 3:2 įveikė olimpinę čempionę Kanadą. Suomijos komanda tik per plauką pateko į atkrintamas varžybas. Šios šalies rinktinei duris į ketvirtfinalį atvėrė šveicarų pergalė prieš latvius. Suomiai pirmame etape B grupėje užėmė tik ketvirtą vietą, o kanadiečiai A grupėje buvo pirmi.

Prieš ketvirtfinalio mūšį Kanados ekipa buvo laimėjusi šešerias rungtynes iš eilės. Tai penktas pasaulio čempionatas iš eilės, kai kanadiečiai neperlipo ketvirtfinalio barjero. Suomiai pernai ir užpernai vykusiuose pasaulio čempionatuose buvo prizininkų pakylos papėdėje – užėmė ketvirtą vietą.

Transliacijų tvarkaraštis:

Šeštadienis, gegužės 24 d.

16.15 val. RusijaŠvedija (rungtynės prasidės 14.45 val.).
18.40 val. ČekijaSuomija.

Sekmadienis, gegužės 25 d.

17.00 val. rungtynės dėl 3-ios vietos.
20.55 val. finalas.