Federacijos prezidentas pabrėžia, kad atletai, įveikę abi atrankas ir patekę į komandą, pirmuose turnyruose galės varžytis jau šių metų rugsėjo mėnesį.

„Fizinio parengimo treniruotės vyks Lietuvoje, toliau rengsimės Latvijoje, Siguldos rogučių ir bobslėjaus trasoje“, – sakė V. Švedas.

Pasak jo, šios sporto šakoms sportininkams atsivertų galimybė dalyvauti Europos ir pasaulio čempionatuose, tarptautiniuose turnyruose, o svarbiausia – kovoti dėl galimybės šaliai atstovauti olimpinėse žaidynėse. Nors Lietuvoje nėra galimybių vystyti šias sporto šakas, tačiau tikimasi, kad ne visada reikės treniruotis ar šalies čempionatus rengti Latvijoje.

„Patekusiam į rinktinę sportininkui atsiveria unikali galimybė tapti šių sporto šakų istorijos dalimi, pirmą kartą atstovauti Lietuvai, o gal net iškovoti medalius“, – teigė V. Švedas.

Bobslėjus, kitaip vadinamas ledrogių sportas pradėtas kultivuoti Sankt Morice, Šveicarijoje, 1884 metais. Į žiemos Olimpines žaidynes ši sporto šaka įtraukta 1924 metais. Nuo 2002 metų bobslėjuje yra ir moterų komandos.

Skeletono šaknys siekia senesnius laikus: sporto ištakos siekia 19-ą amžių. Skeletonas taip pat pradėtas Šveicarijoje. 1928 metais skeletono komandos pirmą kartą startavo olimpinėse žaidynėse.

Visus, susidomėję šiomis žiemiškomis sporto šakomis kitą trečiadienį, sausio 14 dieną 14 valandą kviečiami atvykt į LSU lengvosios atletikos maniežą (Aušros g. 42, Kaune). Atrankos vyks dviem etapais. Pirmas – Kaune, o antras – Siguldoje (Latvija).

Daugiau informacijos: lbssf.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)