Pusfinalyje Rusijos rinktinė grumsis su Suomija, o čempionės titulą ginanti Kanados komanda – su JAV. Ypač didelę intrigą kelia rusų ir suomių akistata. Suomijos ekipa kiek netikėtai šiose pirmenybėse dar neprarado nė vieno taško – laimėjo visas aštuonias dvikovas. Rusai suklupo pirmame mače, kuriame 0:3 nusileido čekams, bet po to varžybų šeimininkai laimėjo septynerias rungtynes iš eilės.

Ketvirtfinalyje rusai 4:1 palaužė vokiečius, o suomiai 5:1 – danus. Visa Rusija dar nepamiršo 2014-ų Sočio olimpinių žaidynių ketvirtfinalio, kuriame šeimininkus pravirkdė būtent suomiai. Tiesa, tais pačiais metais Rusijos ledo ritulininkai varžovams atkeršijo pasaulio čempionato finale.

Rusai pernai finale 1:6 pralaimėjo kanadiečiams. Rusijos rinktinė pasaulio čempione yra tapusi 5 kartus (jau neegzistuojanti SSRS komanda, kurios branduolį sudarė rusai, yra triumfavusi 22 sykius). Suomiai laimėjo dvejas planetos pirmenybes – pastarąjį kartą 2011-ais.

Kitame pusfinalyje aiškūs favoritai yra kanadiečiai. Jie šiame čempionate jau įveikė amerikiečius 5:1 grupės varžybose. Ketvirtfinalyje Kanada net 6:0 sutriuškino Švediją, o JAV pateikė staigmeną, kai 2:1 palaužė čekus. Toje dvikovoje prireikė ne tik pratęsimo, bet ir baudinių serijos. Pirmo etapo A grupėje Čekija užėmė pirmą vietą, o amerikiečiai B grupėje liko ketvirti.

JAV rinktinė į Rusiją atvyko gana silpnos sudėties – septyni žaidėjai rungtyniauja ne pajėgiausioje pasaulio lygoje NHL, o kituose čempionatuose. Kanadiečiai pasaulio čempionatuose triumfavo net 25 kartus, o amerikiečiai – vos 2. Paskutinį kartą JAV planetos pirmenybėse nugalėjo labai seniai – 1960 metais.

Transliacijų tvarkaraštis:

Šeštadienis, gegužės 21 d.

16.10 val. Rusija – Suomija;
23.15 val. Kanada – JAV.

Sekmadienis, gegužės 22 d.

16.10 val. rungtynės dėl 3 vietos;
21.00 val. finalas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)