„Džiaugiuosi, kad tokiam solidžiam sambo sporto šakos renginiui buvo pasirinkta Lietuva.

Iš tiesų, neseniai pasibaigęs Europos vyrų krepšinio čempionatas parodė, kad galime ne tik puikiai organizuoti tokio masto renginius, bet ir užtikrinti maksimalų žmonių saugumą jų metu“, - sakė R. Palaitis, kuris dar šių metų birželį sutiko tapti sambo čempionato globėju ir organizacinio komiteto pirmininku.

Vidaus reikalų ministerijoje vykusiame susitikime taip pat dalyvavo FIAS generalinis sekretorius Nikolajus Lencas, Lietuvos sambo federacijos prezidentas Eduardas Rudas ir viceprezidentas Linas Obcarskas. Susitikimo metu buvo pasikeista nuomonėmis organizaciniais pasirengimo čempionatui klausimais.

Pasak V. Šestakovo, FIAS tiki, kad šis renginys bus išties išskirtinis ir praeis puikiai.

„Jau dabar čempionatui yra pasiruošta maksimaliai gerai – pradedant renginio programa, arena, ir baigiant viešbučiais užsienio svečiams“, - sakė FIAS prezidentas.

Už gerai atliktą darbą rengiantis čempionatui ministras R. Palaitis susitikimo metu dėkojo Lietuvos sambo federacijos atstovams.

Pasaulio sambo čempionatą Lietuvai patikėta organizuoti neatsitiktinai. Mūsų šalies sportininkai pastaraisiais metais yra vieni šios sporto šakos lyderių, pasiekę aukščiausių pergalių tarptautinėje arenoje.

2009 metų Europos čempionate iškovota sidabro taurė komandų įskaitoje, 2008-2009 metų pasaulio čempionatuose Lietuvos rinktinė užėmė trečias vietas komandų įskaitoje. Per pastaruosius du dešimtmečius lietuviai keliolika kartų tapo pasaulio ir Europos čempionais bei prizininkais. Lietuva yra sėkmingai organizavusi ir Europos sambo čempionatus.

Pasaulio sambo čempionatas vyks Vilniuje, „Siemens arenoje“ šių metų lapkričio 10-14 dienomis. Šiame renginyje laukiama apie tūkstantį sportininkų iš daugiau kaip 50 šalių.

Pasaulio sambo čempionato Vilniuje logo
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją