Kaip BNS sakė ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis, aeroklubai ir toliau galės panaudos pagrindu naudotis aviacijos inventoriumi. Jis taip pat pastebėjo, kad komisijos sprendimą iš dalies lėmė aviacijos entuziastų nerimas, kad pritarus kitai alternatyvai - perduoti turą Valstybės turto fondui (VTF) - turtas būtų parduodamas.

"Tas nerimas gal neturi pagrindo, bet mums iš esmės nėra skirtumo, nes ir VTF, ir KKSD yra valstybės įstaigos", - kalbėjo D. Matulionis.

Prieš posėdį prie Vyriausybės piketavę aviacijos sporto entuziastai prašė Vyriausybę buvusios SDAALR aviacijos inventorių perduoti ne VTF, bet būtent KKSD.

Kaip BNS sakė piketavęs Kauno aeroklubo vadovas Algimantas Žentelis, aviacijos sporto asociacijos visoje Lietuvoje norėtų, kad KKSD būtų perduoti įvairūs skraidymo aparatai ir jiems aptarnauti skirtas inventorius (benzinvežiai ir pan.), aeroklubuose esantys administraciniai pastatai ir angarai bei patys aerodromai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją