Nuaidėjus teisėjo švilpukui, reiškusiam Naujosios Zelandijos regbininkų pergalę rezultatu 26:7 finale prieš Angliją, ekipos kapitonas D. J. Forbesas surinko žaidėjus ir prieš pilnutėlį stadioną sušoko haką.

Šokis buvo toks efektingas, kad jo nuotraukos ir vaizdo įrašai akimirksniu apskriejo pasaulį. Straipsnių antraštės mirgėjo „Maori kariams nesvarbios oro sąlygos“, „Raumeningi regbininkai šoka lietuje“ ir pan.

Naujosios Zelandijos regbio federacijos tinklapį, „Facebook“ bei „Twitter“ profilius užgulė gerbėjai. Haka šokio nuotraukomis pasidalino daugiau nei 600 tūkstančių lankytojų, o 23 tūkstančiai tapo profilio gerbėjais.

„Taip, mūsų regbio rinktinės yra be galo populiarios pasaulyje. Pravardę „All Blacks“, juodas sportines aprangas, haka šokį žino bene kiekvienas sporto gerbėjas pasaulyje“, – įsitikinęs zelandietis Mike'as Kirkmanas, jau daugelį metų gyvenantis ir regbį populiarinantis Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)