22-ejų Eritrėjos sportininkas antradienį triumfavo dešimtajame „Giro d‘Italia“ etape, finišo spurtu įveikęs kur kas labiau patyrusį olandą Mathieu van der Poelį.

Belgijoje registruotos „Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux“ komandos atstovas likus važiuoti mažiau nei 7 km sankryžoje pasirinko klaidingą posūkį ir dėl to prarado 25 pozicijas.

Atrodė, kad jau kelis kartus netoli pergalės šių metų „Giro“ likusiam dviratininkui vėl nepasisekė.

Tačiau B. Girmay pademonstravo valingumą grįždamas į pirmaujančios grupės priekį ir per paskutinius 100 m įgyvendino savo svajonę.

Nenuostabu, kad afrikietis atsidūrė devintame danguje. Keista yra tai, kas vėliau nutiko ant nugalėtojų pakylos.

Pagal tradiciją, pergalę etape B. Girmay turėjo aplaistyti šampanu – bandydamas atkimšti butelį sportininkas kamščiu pataikė sau į akį.

Dviratininkas buvo nuvežtas į ligoninę. Ant akies uždėtas tvarstis, ir trečiadienį ryte galiausiai paskelbta, jog B. Girmay startuoti vienuoliktame etape nebegalės – jis traukiasi iš lenktynių.

Beje, šampanas šių metų „Giro d‘Italia“ lenktynėse – išties klastingas. Švęsdamas pergalę pirmame etapą, kamštį sau į veidą iššovė ir Eritrėjos atstovo antradienį finiše aplenktas M. van der Poelis, tačiau pastarasis rimčiau nenukentėjo.


Po dešimties etapų bendrosios įskaitos lyderiu išlieka ispanas Juanas Pedro Lopezas („Trek-Segafredo“), 12 sek. lenkiantis portugalą Joao Almeidą („UAE Team Emirates“).

Vienintelis lietuvis lenktynėse Ignatas Konovalovas užima 124-ą vietą (+1:59:43) tarp 166 maratoną tęsiančių dalyvių.

Jis jau padėjo laimėti du etapus „Groupama-FDJ“ komandos lyderiui iš Prancūzijos Arnaud Demare, kuris pirmauja sprinterių įskaitoje. Antras šioje klasifikacijoje buvo nelaimėlis B. Girmay.

Varžybos, kurias sudaro 21 etapas (3446 km), baigsis gegužės 29 d. Veronoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją