„Esu pasiruošusi, norėčiau pasirodyti geriausiai pagal savo pajėgumą. Vieta nėra tiek svarbu, noriu pati savimi didžiuotis“, – sakė 16-metė Smiltė Bieliūnaitė. Ji kartu su Dorotėja Juknevičiūte Sarajeve mėgins pažaboti dvi rungtis – slalomo ir didžiojo slalomo.

„Visas viltis siejame su slalomo rungtimi. Smiltė pasižymi geresniais rezultatais, norėtume, kad jai pavyktų patekti tarp 20 pirmųjų slidininkių. Slalomo rungtis – techninė, ir bet kokia nedidelė klaida trasoje gali kainuoti labai daug. Visą laiką vyko pasirengimo procesas, tad žvelgiame optimistiškai“, – apie tikslus Bosnijos ir Hercegovinos sostinėje kalbėjo trenerė Anžela Aleksandravičienė.

S. Bieliūnaitė prisipažino, kad geriausiai jai sekasi slalomo rungtis, kuriai ir skiria daugiausiai laiko treniruotėse.

„Man slalomas visuomet patiko, daugiausiai vilčių ir dedu į šią rungtį. Kai nusprendžiau pabandyti kalnų slidinėjimą, pradėjau nuo slalomo. Užsikabinau ir norėjau tęsti toliau. Mane žavi greitis, adrenalino jausmas, ant kalnų jautiesi laisvas, daug pojūčių, smagu“, – mintimis dalijosi jau šešerius metus treniruotes lankanti mergina.

Būdama Lietuvoje Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos dešimtokė treniruojasi Druskininkuose, tačiau daugiausiai patirties sukaupia užsienyje. Pernai ji kartu su D. Juknevičiūte sezoną praleido slidinėdama ant kalnų Italijoje.

Prieš Europos olimpinį jaunimo žiemos festivalį abi kalnų slidininkės turėjo gerą paskutinę treniruočių stovyklą Švedijoje, o vėliau dar du savaitgalius dalyvavo varžybose Latvijoje.

„Smiltė užsispyrusi ir siekia tikslo. Tai svarbiausia. Ji daug dirba, jai patinka, treniruotėse gerai sutariame, klauso ir yra imli. Žinoma, kad norime patekti į olimpines žaidynes. Tokia svajonė yra ir neabejoju, kad Smiltė jos sieks“, – apie perspektyvią Lietuvos kalnų slidininkę kalbėjo A. Aleksandravičienė.

***

Į Bosniją ir Hercegoviną iš Lietuvos vyks keturi slidininkai, keturi biatlonininkai, du kalnų slidinėjimo, po vieną – dailiojo čiuožimo ir snieglenčių sporto atstovą.

Olimpiniame jaunimo žiemos festivalyje vyks 8 disciplinų varžybos, jose rungsis apie 1500 sportininkų iš 50 Europos valstybių.

1984 metais Sarajeve vyko žiemos olimpinės žaidynės, jose aukso medalį biatlono estafetės varžybose iškovojo lietuvis Algimantas Šalna.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)