24-erių metų rusė be didesnio vargo triumfavo 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje. Finale J. Jefimova nuotolį įveikė per 1:02,91 min. ir pasidabino aukso medaliu.

Už pergalę Rusijos sportininkei dar atiteko 12 reitingo taškų ir 1500 JAV dolerių.

Antroji vieta, 9 taškai ir 1 tūkst. JAV dolerių atiteko amerikietei Katie Meili (1:03,36 min.), o trečioji vieta, 6 taškai ir 500 JAV dolerių – Japonijos atstovei Rie Kaneto (1:05,47 min.).

Pasaulio taurė, kurioje nedalyvauja nei olimpinė čempionė Lilly King, nei šiuo metu poilsiaujanti 19-metė Rūta Meilutytė, vyksta devyniais etapais. Du jau įvyko Prancūzijoje ir Vokietijoje, o likę šeši bus surengti Azijos šalyse.

Varžybos vyksta trumpajame (25 metrų) baseine, o po kiekvieno etapo po tris geriausius vyrus ir moteris savo kraitį dar pasipildo atitinkamai 24, 18 ir 12 taškų. Už pasaulio rekordo įvykdymą skiriama dar 20 papildomų taškų.

Po visų devynių etapų rezultatai susumuojami ir nugalėtojais tampa daugiausiai taškų surinkę plaukikai. Už pirmąją vietą skiriami 100 tūkst., už antrąją – 50 tūkst., trečiąją – 30 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (576)