„Jau daugelį metų vykstančių jaunių ir jaunučių žaidynių reikšmė didinant vaikų ir jaunimo užimtumą, atrenkant geriausius sportininkus išlieka didelė. Tačiau šios žaidynės atlieka dar vieną svarbų vaidmenį – skatina sveiką konkurenciją tarp savivaldybių sporto mokyklų ir yra puikus įrodymas savivaldybių administracijoms, merams, kad sportui reikia skirti daugiau dėmesio ir resursų“, – sveikindamas apdovanojimų ceremonijos dalyvius sakė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis. Jis taip pat pabrėžė aiškiai matomą pastarųjų metų savivaldybių indėlį į sporto infrastruktūrą.

Naujoji Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė padėkojo šių žaidynių organizatoriams ir dalyviams, kad jie ruošia būsimus olimpiečius. Renginio organizatorės, Lietuvos sporto federacijų sąjungos, prezidentas Rimantas Kveselaitis taip pat atkreipė dėmesį, jog šių žaidynių ženkle Londono olimpinių žaidynių ženklo motyvas atsiradęs ne veltui – jis simbolizuoja, jog dauguma šių metų olimpiečių yra dalyvavę jaunučių ar jaunių žaidynėse.

Atrankos varžybos 20-je strateginių sporto šakų vyko pusę metų, jose dalyvavo apie 20 tūkst. jaunųjų sportininkų. Finalinės žaidynių varžybos vyko rugsėjo 14-16 d. Klaipėdoje, kur varžėsi 8 sporto šakų – sunkiosios atletikos, krepšinio, futbolo, salės tinklinio, stalo teniso, bokso, rankinio, šaudymo bei imtynių – jaunieji sportininkai.

Žaidynėse rungtyniauja ne tik jaunieji sportininkai, bet ir savivaldybių sporto mokyklos bei pačios savivaldybės, kurioms už sportininkų laimėjimus skiriami taškai. Šiemet pirmą kartą jaunučių žaidynių istorijoje pirmąją vietą iškovojo Vilniaus miestas.

Lietuvos jaunučių žaidynės finansuojamos Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo lėšomis, žaidynes organizuoja Lietuvos sporto federacijų sąjunga padedant savivaldybių sporto padaliniams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)