Mačas susiklostė permainingai. Pradžioje 4:1 į priekį išsiveržė J. Ostapenko. Tuomet varžovės padavimą laimėjo ir rezultatą išlygino A. Paražinskaitė – 4:4. Vis dėl to lemiamus du geimus laimėjo kortų šeimininkė – 6:4.

Antro seto pradžioje iniciatyvą perėmė A. Paražinskaitė. Lietuvos atstovė pirmavo 3:0 ir paduodama 40:15. Tačiau keli nesėkmingi taškai viską apvertė aukštyn kojomis. J. Ostapenka laimėjo penkis geimus iš eilės ir išsiveržė į priekį 5:3. Latvijos tenisininkė iniciatyvą išsaugojo iki pabaigos, šventė pergalę sete 6:4 ir pateko į pusfinalį.

„Nors Akvilė ir pralaimėjo, likau patenkintas kaip ji žaidė“, - po susitikimo kalbėjo tenisininkės treneris Arūnas Balžekas. - Greitis, kokybė, nusiteikimas buvo gerame lygyje. Ne veltui susitikimą atėjo pasižiūrėti daugiau žmonių. Akimirkomis visi tiesiog sustingdavome nuo įtampos. Buvo rimta, gera kova“.

A. Paražinskaitė poroje su pirma Lietuvos jaunių merginų teniso rakete Gabriele Bertašiūte sau lygių nesutinka dvejetų turnyre. Lietuvių duetas ketvirtfinalyje 6:2, 6:1 sutriuškino Aliją Tarpiščevą iš Rusijos ir Federicą Egidius iš Norvegijos. Lietuvos tenisininkės pateko į varžybų pusfinalį.

Vaikinų turnyro vienetų ketvirtfinalyje favoritas Julius Tverijonas 6:2, 6:0 sutriuškino penktą raketę estą Markusą Kerneri, o šešta raketė Julius Gotovskis iš tolesnės kovos eliminavo antrą pagal reitingą britą Thomą Colauttį - 4:6, 6:2, 6:3.

Merginų vienetų varžybų ketvirtfinalyje antra pagal skirstymą Gabrielė Bertašiūtė 6:3, 6:1 nugalėjo suomę Tanją Tuomi.

Dvejetų varžybų ketvirtfinalyje sėkmė lydėjo ir Lietuvos vaikinų bei merginų poras.

Vaikinai

Thomas Colautti (D.Britanija)/J. Tverijonas - Anton Dubrov/Maksim Jorš (Baltarusija) 6:4, 7:6 (9:7);

J. Gotovskis/Augutas Radžiukynas - Aleksandr Meliuk (Baltarusija)/Teimuraz Metrveli (Rusija) 6:1, 6:2.

Merginos

Deimantė Bulatovaitė/Madara Straume (Latvija) - Ksenija Dmitrijeva (Rusija)/Anastasija Šlepcova (Baltarusija) 6:3, 7:5;

G. Bertašiūtė/A. Paražinskaitė - Federica Egidius (Norvegija)/Alija Parpiščeva (Rusija) 6:2, 6:1.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją