Po pirmų 50 metrų mūsiškis buvo pirmas, bet paskutinėje atkarpoje jį aplenkė ir savo pranašumą įrodė rusas Antonas Čupkovas (1:00.65), pagerinęs ne tik pirmųjų žaidynių, bet ir sau pačiam priklausiusį pasaulio jaunimo rekordą.

Trečią vietą užėmė ir bronzos medalį laimėjo Charlie Attwoodas iš Didžiosios Britanijos (1:01.71).

„Varžovas buvo stipresnis ir ištvermingesnis. Jo rezultatas – labai geras, prie pat A lygio olimpinio normatyvo. Savo šios dienos rezultatą pavadinčiau normaliu. O pasiektu pusfinalyje buvau labai patenkintas“, – teigė A. Šidlauskas, vakar pusfinalyje distanciją įveikęs per 1 min. 0,9 sek.

Baku vykstančiose žaidynėse, kuriose varžėsi plaukikai iki 18 m., panevėžietis iškovojo auksą ir 50 m krūtine rungtyje. „Prieš žaidynes pasižiūrėjau geriausius visų dalyvių laikus. Mano rezultatai 50 m ir 100 m distancijose buvo antri. Tai trenerė, draugai, šeima tikėjo, kad iškovosiu medalius. Taip ir įvyko“, – dėstė A. Šidlauskas.

Šiemet pagrindinės A. Šidlausko varžybos – Singapūre vyksiantis pasaulio jaunimo čempionatas. O liepos pradžioje jis kovos dėl Lietuvos čempionato apdovanojimų. „Ten irgi tikiuosi medalių“, – pareiškė Europos žaidynių čempionas ir vicečempionas.

Andrius Šidlauskas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)