Jau nuo pat ryto oro prognozės dėl stipraus vėjo žadėjo daug įdomesnį etapą nei trečiadienį. Dviratininkų vidutinis greitis buvo 44,2 km per val. (trečiadienį - tik 38 km/h), ir dėl vėjo bei didelio greičio grupė buvo daug nervingesnė.

Bėglių šansai dėl vėjo buvo kiek didesni, bet pabėgti pavyko tik trims, tad finišą lygumų etape pasiekti pirmiems jiems buvo beveik neįmanoma. Italui Davide'ui Frantti („UnitedHealtcare“), tunisiečiui Rafaai Chtioui („Skydive Dubai“) ir taivaniečiui Kai Chunui Fengui pavyko įgyti penkių su puse minučių pranašumą, bet vėliau grupė padidino tempą ir ėmė mažinti atsilikimą.

Likus 60 km iki finišo „Skydive Dubai“ komandai atstovaujantis R. Chtioui atakavo ir du savo kompanionus paliko už nugaros, o juos netrukus pavijo peletonas. Tunisietis sparčiai ėmė didinti prašumą ir sugebėjo nutolti dagiau nei 3 min., bet grupė kontroliavo tempą ir likus apie 10 km iki finišo lyderį pavijo.

Tuomet komandos, turinčios pajėgiausius sprinterius, pradėjo kovoti dėl pozicijų sprintui. Plačiose gatvėse savo traukinius skirtinguose kelio pusėse organizavo „Etixx-Quick Step“, „BMC Racing Team“, „Team Katiuša“, „Sky“ komandos. Iki finišo likus 2,5 km savo lyderį A. Guardinį į priekį atvežė „Astana“ komanda.

Likus 1,4 km „Sky“ komanda susiorganizavo ir per kairę pusę į priekį išvežė E. Vivianį, šalia išsirikiavo M. Cavendisho atstovaujama „Etixx-Quick Step“ komanda. Paskutiniuose metruose priekyje iš „Etixx-Quick Step“ komandos liko tik Markas Renshawas, paskui jį – M. Cavendishas, toliau – A. Guardinį ir E. Viviani.

Pirmasis spurtavo A. Guardinį, tai pastebėjęs paskui jį šoko ir M. Cavendishas, bet greičiausias buvo iš trečios vietos spurtuoti pradėjęs E. Viviani.

Po dviejų etapų ir toliau pirmauja M. Cavendishas, kuris 2 sek. lenkia pergalę iškovojusį E. Vivianį, trečias rikiuojasi A. Guardini, kuris britui pralaimi 6 sek.

Penktadienį – trečiasis „Dubai Tour 2015“ etapas, kuriame spręsis lenktynių nugalėtojas.

Trečiame etape sprinterių vietas turėtų užimti kalnuose geriau besijaučiantys dviratininkai. Iš viso „Dubai Tour 2015“ lenktynes sudaro keturi etapai, jos šeštadienį finišuos Dubajaus miesto gatvėse.