Aikštėje matysime žymiai didesnį raitelių bei žirgų duetų skaičių nei pirmąją savaitę. Pabjuręs oras neatvėsino raitelių ryžto kautis dėl „Vakarų medienos grupės“ bei kitų rėmėjų piniginių prizų (bendra prizinių laimėjimų suma antrąją savaitę sudaro daugiau nei 20 tūkst. eurų).

Varžybų teisėjų komanda atvykusi iš įvairių šalių : vyr. teisėjas Kari Jalassola iš Estijos, maršrutų dizaineris Szymonas Tarantas iš Lenkijos, vyriausioji stiuartė Irina Mamontova iš Rusijos.

Sėkmingi Estijos čempiono Paulo-Richardo Arguso startai pirmąją savaitę pritraukė dar 11 naujų duetų iš Estijos.

Lietuvos raiteliai taip pat dvigubai didesnėmis pajėgomis joja į varžybinę aikštę: net 35 nauji duetai startuos šią savaitę, tame tarpe broliai Matas ir Kristupas Petraičiai, dažnai matomi ant nugalėtojų pjedestalų tarptautinėje arenoje, Lietuvos legenda-raitelis Zigmantas Šarka, vienas pajėgiausių Lietuvos raitelių Andrius Petrovas bei jo auklėtinė jaunoji Monika Paulauskaitė, besiruošianti Europos jaunių čempionato startams jau šią vasarą.

Rusijai atstovauja taip pat gausesnės pajėgos – dar du duetai kovos dėl prizų kartu su jau pirmąją savaitę sėkmingai startavusiu jaunuoju talentu Jegoru Ščibriku iš Jekaterinburgo.

Ketvirtadienį raiteliai kausis penkiose tarptautinių varžybų rungtyse bei dviejose nacionalinių konkūrų rungtyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją