Baltarusijos vadovo atstovaujama komanda Prezidento ledo ritulio mėgėjų čempionato finalo pirmose rungtynėse iškovojo pergalę 7:3.

Turnyro finalo serija žaidžiama iki dviejų pergalių. Atsakomasis mačas numatytas balandžio 11-ąją.

Pirmose finalo rungtynėse A. Lukašenka kartu žaidė ne tik su būriu buvusių ledo ritulio profesionalų, bet ir su savo sūnumi Nikolajumi.
Abu Lukašenkos šiame mače atliko po rezultatyvų perdavimą.

Rungtynes tribūnose stebėjo šimtai žiūrovų, kurie organizuotai palaikė žaidėjus skanduotėmis bei mojuodami Baltarusijos vėliavomis.

Tiesa, A. Lukašenka teigė, jog pats palaikymo sau nesiorganizavo: „Nieko per prievartą čia nevarėme. Tiesiog pasiūlėme: jei norite – ateikite, jei nenorite – neikite.“

Baltarusija visame pasaulyje pastaruoju metu sulaukia daug dėmesio dėl nenutraukiamo šalies futbolo čempionato, kurio transliacijų teises jau pavyko parduoti dvylikoje užsienio šalių.

Tokią šalies futbolo sėkmę matantys baltarusiai užsigeidė Minske surengti ir itin didelio ažiotažo pasaulyje sulaukiantį renginį – UFC turnyrą. Tokią idėją palaimino ir pats A. Lukašenka.

Anot Baltarusijos mišriųjų kovos menų (MMA) federacijos direktoriaus Maksimo Korolkovo, A. Lukašenka kviečia Minske susikauti Chabibą Nurmagomedovą ir Tony Fergusoną.

Šių UFC žvaigždžių kova turėjo įvykti balandžio 18-ąją „UFC 249“ turnyre, tačiau iki šiol nebuvo rasta vieta, kur kova galėtų įvykti. M. Korolkovas atskleidė, kad Baltarusija jau pateikė UFC savo pasiūlymą.

„Išsiuntėme UFC oficialų pasiūlymą. Baltarusija yra pasiruošusi padaryti viską, kad turnyras įvyktų. Konsultavomės su prezidentu ir gavę jo pritarimą perdavėme žinutę UFC.

Baltarusija yra Europos centras. Mes jau ilgą laiką norime surengti čia aukščiausios klasės turnyrą“, – kalbėjo M. Korolkovas, pridūręs, kad turnyre itin lauktų atvykstančių žiūrovų iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos.

UFC turnyrą norima surengti 15 tūkst. sirgalių talpinančioje „Minsk“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)