JAV gyvenantis 23-ejų panevėžietis distanciją įveikė per 46,73 sek. ir tarp 16 konkurentų užėmė antrą vietą.

S. Bilis vos 0,03 sek. atsiliko nuo tame pačiame pusfinalyje startavusio amerikiečio Blake'o Pieronio. Trečią vietą užėmė japonas Shinri Shioura (46,77 sek.).

Kartu S. Bilis pagerino dar vieną nacionalinį rekordą, perimdamas jį iš Mindaugo Sadausko, kuris 2015 metais 100 m buvo nuplaukęs per 47,18 sek.

Prieš tai vykusiose atrankos plaukimuose lietuvis buvo lėtesnis daugiau nei puse sekundės (47,39) ir finišavo penktas. 100 m finalas vyks naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvos laiku.

Primename, kad Vindsore S. Bilis jau iškovojo vieną medalį – perpus trumpesniame plaukimo laisvu stiliumi nuotolyje jis laimėjo bronzą. Tai buvo pirmas jo apdovanojimas tokio lygio varžybose.

Dėl 100 m rungties pusfinalio S. Bilis praleido 4 x 50 m kombinuotos estafetės finalą, kuriame jį pakeitė M. Sadauskas. Lyginant su atrankos varžybomis, Lietuvos komanda kiek sulėtino tempą (1 min. 35 sek.) ir užėmė paskutinę aštuntą vietą.

Kartu su M. Sadausku finale plaukė Danas Rapšys, Giedrius Titenis ir Deividas Margevičius.

Nugalėjo Rusijos kvartetas, už nugaros palikęs sidabrą pelniusius amerikiečius ir bronzą iškovojusius baltarusius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)