Staigmenų ketvirtąją turnyro dieną neužfiksuota. Anaiptol, favoritai savo varžovus tiesiog gniuždė triuškinančiais rezultatais – vos viename mače prireikė 8 partijų, o du susitikimai pasibaigė „sausais“ rezultatais 5:0.

Taip savo oponentus parbloškė favoritas Ronnie O’Sullivanas ir puikią formą demonstruojantis Markas Williamsas, kuris rikiuojasi ant 15-ojo pasaulio reitingo laiptelio.

R. O’Sullivanui savo mačui su Jamie Cope’u prireikė vos 55 minučių. „Raketa“ vėl pateisino savo pravardę, žaisdamas greitai ir tiksliai, nors viso savo talento jam demonstruoti neprireikė. Varžovas pats nedovanotinai dažnai klydo ir R. O’Sullivanui pakakdavo 52-73 taškų intervalo serijų.

Ketvirtfinalyje penktadienį jis kovos su talentinguoju Marku Allenu, vietos aistruolių apmaudui 5:2 nugalėjusiu valą Matthew Stevensą.

Kitų dviejų Velso sportininkų akistatoje M. Williamsas per valandą 5:0 nušlavė Andrew Higginsoną. Pirmąsias tris partijas Markas laimėjo surinkdamas 44, 66 ir 75 taškų serijas. Ketvirtojoje A. Higginsono serija nutrūko ties 32 taškų atžyma, o jo varžovas atsakė 68 taškais.

Paskutinėje partijoje M. Williamsas užtikrintai surinko 89 taškus ir šventė pergalę. Ketvirtfinalyje jis susitiks su antrąją vietą pasaulio reitinge užimančiu škotu Stephenu Maguire’u, kuris taip pat be vargo 5:1 eliminavo Barry Hawkinsą.

Intriguojanti kova ketvirtfinalyje laukia Marko Selby ir Johno Higginso gerbėjų. Dabartinis pasaulio čempionatas J. Higginsas ketvirtadienį 5:1 nugalėjo Graeme’ą Dottą, o šių metų „Masters“ varžybų nugalėtojas M. Selby kiek ilgiau vargo su Marku Kingu – 5:3.

Rezultatas buvo lygus 3:3, kai M. Selby tradiciškai pademonstravo šaltakraujiškumą ir 63 bei 71 taškais laimėjo paskutines partijas.

Paskutiniame ketvirtfinalyje kovos vietos publikos numylėtinis Ryanas Day'us ir turnyro nugalėtojo titulą ginantis Allisteris Carteris.

Ketvirtadienio aštuntfinalio mačų rezultatai:

Andrew Higginson (43) 0 – 5 Mark Williams (15)
Barry Hawkins (17) 1 – 5 Stephen Maguire (2)
Ronnie O'Sullivan (1) 5 – 0 Jamie Cope (18)
Mark Allen (11) 5 – 2 Matthew Stevens (26)
Mark Selby (7) 5 – 3 Mark King (16)
Graeme Dott (28) 1 – 5 John Higgins (4)

Penktadienį ketvirtfinalyje iki 5 pergalių susitinka:

Allister Carter (5) – Ryan Day (6)
Mark Williams (15) – Stephen Maguire (2)
Ronnie O'Sullivan (1) – Mark Allen (11)
Mark Selby (7) – John Higgins (4).

Nugalėtojui atiteks 35 tūkst. svarų (apie 138 tūkst. litų) prizas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją