Anglijos rinktinėje trūko nemažai pagrindinės sudėties žaidėjų, nes šios šalies čempionato finalas įvyko tik praėjusią savaitę. Tačiau nepaisant to, anglai buvo visai arti bent lygiųjų. Naujoji Zelandija likus kelioms minutėms iki mačo pabaigos priėmė rizikingą sprendimą, kuomet po anglo pražangos turėjo galimybę baudos smūgiu išsiveržti į priekį. Rizika pasiteisino, nes atakos metu kamuolį pavyko prispausti įskaitiniame plote ir tai leido „All Blacks“ pravardžiuojamiems regbininkams pasiekti pergalę.

Nepaisant to, Anglijos rinktinė susilaukė daugybės pagyrimų už savo ryžtingą žaidimą.

„Sakiau savo vyrams, kad draugiškos rungtynės yra puiki galimybė pajausti regbio intensyvumą ir tempą. Bet pirmame kėlinyje buvome pernelyg lėti. Antrame kėlinyje pradėjome žaisti savo žaidimą, spausti varžovus ir pabaigoje pasiekėme reikalingą rezultatą“, - pasakojo Naujosios Zelandijos rinktinės kapitonas Richie McCaw.

Paskutinį kartą anglai Naujojoje Zelandijoje laimėjo 2003 metais, tais pačiais, kuriais Anglijos komanda Australijoje tapo pasaulio čempione.

Wayne‘as Smithas, buvęs Naujosios Zelandijos trenerio asistentas, tuo metu treniravo Anglijos „Northamptono“ komandą. Jis išraiškingai pripažino, kad įspūdingą anglų laimėjimą prieš 11 metų lėmė pasiaukojimas.

Vienas lyderių Neilas Backas dvejus metus nevalgė mėsainių, kad būtų puikios sportinės formos pasaulio čempionate“.

Panašiai Anglijos žaidėjai ruošiami ir artėjančioms planetos pirmenybėms, kurios ir vyks būtent Anglijoje. W. Smithas teigiamai vertino Anglijos rinktinės žaidimą prieš Naująją Zelandiją, nepaisant pralaimėjimo.

„Anglai žaidė intensyviai ir su dideliu noru. Jie žaidė puikų regbį. Jie neleido būti stumdomi, žaidė patrauklų aktyvų regbį ir gali šiame periode pasiekti didelių pergalių“, - pasakojo W.Smithas.

Anglijos rinktinė su Naująja Zelandija susitiks dar du kartus. Antras susitikimas bus žaidžiamas birželio 14 dieną.

Kitose draugiškose rungtynėse įtikinamas pergales iškovojo galingos Pietų Afrikos ir Australijos rinktinės. Taip pat silpnesnes ekipas įveikė britų salyno atstovai – škotai ir airiai.

Kitų draugiškų regbio susitikimų rezultatai:

JAVŠkotija - 6:24 (3:17);
AustralijaPrancūzija - 50:23 (29:9);
Pietų Afrika – Pasaulio rinktinė - 47:13 (18:13);
ArgentinaAirija - 17:29 (10:11).

Priminsime, kad regbio šventė ateinantį savaitgalį bus ir Lietuvoje. Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione šeštadienį ir sekmadienį vyks Europos regbio-7 čempionato A diviziono turnyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją