„LaserVaržybos V. Andrulytei šeštadienį prasidėjo nesėkmingai. Pirmajame plaukime ji buvo 23-ia, o antrajame – 29-a.

„Dėl adaptacijos sunkumų, kuomet pasireiškė sunkūs šalutiniai poveikiai ir dėl taifūno buvo prarastos dvi treniruočių dienos. Dėl įtempto tvarkaraščio čia atvykome tiesiai į regatą. Nepaisant to – tai puiki patirtis. Šįkart oro sąlygos yra išties ekstremalios – deginantis karštis ir drėgmė. Visi stengiamės kuo dažniau vėsinti kūną ir gerti daug vandens.

Taip pat pasirūpinu, kad mano kūnas gautų pakankamai mineralų – geriu angliavandenių ir elektrolitų gėrimą. Taigi, pirmą kartą išplaukiau ant vandens tik per pirmąją varžybų dieną. Mus pasitiko stiprus brizas iki 18 mazgų ir bangos iki 3 metrų.

Tai yra laikas, kuomet visi sportininkai stengiasi surinkti kuo daugiau informacijos apie Tokijo olimpinius vandenis ir įgyti kuo daugiau patirties prie įvairių oro sąlygų. Šįkart pagrindinės mano klaidos – neįvertinta srovės kryptis ir dėl to prarasta labai daug metrų laviruotėje, ypač išeinant į pirmą ženklą.

Šiuo metu galiu pasidžiaugti tik puikiais pavėjiniais kursais ir išvengtų juodų vėliavų starto metu“, – po pirmųjų dviejų startų mintimis dalinosi V. Andrulytė.

Trečiajame plaukime V. Andrulytė pademonstravo savo meistriškumą ir tapo nugalėtoja, pranokusi visas 39 varžoves.

Po trijų plaukimų V. Andrulytė turi 24 baudos taškus (atmetus prasčiausią rezultatą) ir bendroje įskaitoje užima 14-ąją vietą.

Pirmauja vengrė Maria Erdi (3 b. tšk.). Antrąją vietą užima olandė Marit Bouwmeester (8 b. tšk.), trečiąją – danė Anne-Maria Rindom (9 b. tšk.).

Varžybos Tokijuje vyks iki rugpjūčio 21 dienos. Iš viso numatoma 11 plaukimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)