D. Kasparaičio seniai nebegąsdina šaltis, todėl sėsdamas į lėktuvą Majamyje (JAV) jis nepasirūpino po ranka turėti šiltesnių rūbų lietuviškam rudeniui, kuris elektrėniškį pasitiko išėjus pro Vilniaus oro uosto duris.

Su šortais ir lengva firmine „Manchester City“ (Anglija) futbolo klubo striuke į tėvynę parskridęs buvęs Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) atstovas artimiausiomis dienomis aprangą keis dar ne kartą, nes Lietuvoje jo laukia dvejos rungtynės atstovaujant skirtingoms komandoms.

Ketvirtadienį D. Kasparaitis gimtuosiuose Elektrėnuose su Lietuvos ledo ritulio žvaigždžių ekipa stos prieš svečius iš Rusijos. D. Kasparaičio komandoje žais tokie Elektrėnų „Energijos“ klubo veteranai kaip Andrius Kaminskas, Dainius Bauba ar Dovydas Kulevičius, o varžovų gretose pirmuoju smuiku turėtų griežti 1993 metų pasaulio čempionas Aleksejus Jašinas.

„Su Dainiumi (Bauba – DELFI) paskutinį kartą mačiausi turbūt prieš trisdešimt metų, kai vaikystėje žaidėme Elektrėnuose. Bus įdomu. Bus daug draugų, su kuriais esu anksčiau žaidęs – ir kartu, ir prieš juos. Susirinks krūva vyrų, rungtyniavusių aukščiausiame lygyje. Manau, ir mums bus įdomu, ir sirgaliams. Nors mes dabar jau pasenę, žaisti dar galime“, – nekantravo D. Kasparaitis.

Šeštadienį „vaiduokliu Kasparu“ dėl efektingų jėgos veiksmų kadaise pramintas gynėjas iščiuoš ant ledo ir Vilniuje. Niujorko „Islanders“, Pitsburgo „Penguins“, Kolorado „Avalanche“ ir Niujorko „Rangers“ klubuose žaidęs ledo ritulininkas šįkart atstovaus mėgėjiškai „Hockey Punks“ komandai, pradėsiančiai Lietuvos pirmenybes maču su „Rokiškiu“.

„Hockey Punks“ sudėtyje D. Kasparaitis vienerias rungtynes sužaidė ir praėjusiame sezone. Ne tik savo malonumui – 2010 metais profesionalo karjerai tašką padėjęs lietuvis atkakliai laikosi savo sumanymo, kuris iš pradžių daugeliui atrodė kaip linksmas pokštas.

Su Rusijos rinktine jis dalyvavo ketveriose olimpinėse žaidynėse, bet iki šiol nėra nė karto žaidęs savo tėvynės nacionalinėje komandoje. Pagal Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) taisykles, D. Kasparaitis tai galės padaryti tuo atveju, jei bent trejus metus rungtyniaus Lietuvos čempionate.

Kitą savaitę jis švęs 42-ą gimtadienį, o įveikti IIHF suręstą slenkstį negalės anksčiau 2016-ų. Bet metai nebaugina elektrėniškio.

„Aišku, visų pirma turėsiu patekti į komandą, o paskui jau žiūrėti, ar sveikata leidžia. Jeigu viskas bus gerai, rimčiau pasportuosiu, numesiu kokius dešimt kilogramų ir pabandysiu“, – užsispyrimą demonstravo veteranas.

DELFI jis papasakojo, kaip gyvena ir sportuoja Majamyje ir kokių pasiūlymų gauna iš savo bičiulių. Pasidalino D. Kasparaitis ir viena jo šeimai ypač svarbia žinia: ledo ritulio įžymybės sutuoktinė iš Švedijos Lisa laukiasi, ir jau po mėnesio trijų poros atžalų būrį turėtų papildyti naujagimis.

– Kaip manote, kas yra ketvirtadienio rungtynių tarp lietuvių ir rusų favoritai? – DELFI paklausė D. Kasparaičio

– Manau, visą laiką favoritai yra rusai. Bet šios rungtynės bus draugiškos, todėl mūsų gal labai neskriaus (šypsosi – DELFI). Nenoriu prisiminti senų laikų, kuomet buvau vaikas. Tada žaisdami prieš rusus praleisdavome po dvidešimt įvarčių. Gal taip nebebus.

– Kitais metais ketinate vėl atvykti į Lietuvą ir sužaisti rungtynes šalies ledo ritulio lygoje?

– Taip. Sužaisiu šeštadienį, sužaisiu kitais metais, ir jau galėsiu atstovauti rinktinei.

– Rimtai esate nusiteikęs žaisti Lietuvos rinktinėje?

– Aš nejuokauju. Toks mano planas, nors kiekvienais metais būna vis sunkiau ir sunkiau. Skauda ir kelius, ir nugarą. Bet vis tiek turiu svajonę sužaisti nors vienas rungtynes už Lietuvą. Aišku, visų pirma turėsiu patekti į komandą, o paskui jau žiūrėti, ar sveikata leidžia. Jeigu viskas bus gerai, rimčiau pasportuosiu, numesiu kokius dešimt kilogramų ir pabandysiu. 2016 metais jau galėčiau būti kandidatas į rinktinę. Kaip tik Dainius Zubrus baigs žaisti NHL, ir galėsime abu jungtis prie komandos.

– Dažnai užlipate ant ledo gyvendamas Majamyje?

– Bandau čiuožinėti po du ar tris kartus per savaitę. Ledo ritulys – mano sportas nuo pat vaikystės, jis man labai patinka. O ir šiokią tokią fizinę formą palaikau. Be to, sutinku labai daug draugų, naujų žmonių.

– Ant ledo žaidžiate tik savo malonumui, ar tenka dalyvauti ir parodomosiose rungtynėse?

– Taip, tenka. Neseniai Majamyje vyko turnyras, pakvietė mane, atvažiavo draugai iš Rusijos. Užėmėme pirmą vietą. Būna, paskambina iš Niujorko ar Pitsburgo klubų, kuriuose esu žaidęs, pakviečia į veteranų varžybas. Tik gyvenant Majamyje sunku į jas važinėti. Kanadiečiams daug paprasčiau – ten net yra speciali lyga veteranams.

– Piečiausiame JAV didmiestyje rasti ledo arenų nesunku?

– Nė kiek, jų yra daug. Nors Majamyje karšta, bet ledo ritulį žaidžia daug žmonių. Turiu draugų, kurie nori statyti naują areną, o man siūlo būti jos viršininku. Bus matyti.

– Kol kas dar sukatės žmonos drabužių versle?

– Taip, talkinu žmonai. Dabar atidarome parduotuvę Rusijoje, aš padedu jai tvarkyti reikalus, nes rusiškai ji nekalba. O šiaip daugiausiai būnu su vaikais. Jų netrukus bus daugiau – už mėnesio gims sūnus. Yra ką veikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)