„Ši stovykla yra duoklė ateities plaukimo vystymui. Per mėnesį jaunimas gaus to, ko, tikriausiai, negalima buvo pasiekti per visus mokslo metus“, – sakė T. Kučinskas.

Į stovyklą pakviesti sportininkai, pretenduojantys į Europos jaunimo olimpinio festivalio (EJOF) 2017 m. rinktinės kandidatus ir atrinkti, išanalizavus jų varžybų rezultatų dinamiką.

Stovykloje dalyvauja 45 vaikai iš įvairių šalies miestų, taip pat po vieną iš Las Vegaso (JAV) ir Plimuto (Didžioji Britanija), su jais dirba gerai žinomi plaukimo specialistai Saulius Binevičius, Tomas Pakštys, Vygantas Banys, Justas Achramavičius, Aleksandras Diominas ir Edvinas Apčinikovas.

Tris savaites jaunaisiais plaukikais rūpinsis ne tik plaukimo ekspertai, bet ir kitų sričių specialistai. Bus kalbama apie sportininkų mitybą, psichologiją, taktiką, sportinių tikslų formavimą bei jų siekimą. Sportininkai bus testuojami, identifikuojamos plaukimo technikos klaidos, bus organizuojami susitikimai su žinomais sportininkais, kitais įdomiais žmonėmis, įvairios išvykos. Didelis dėmesys stovykloje bus skiriamas biomechaninei plaukimo technikos analizei bei tobulinimui.

Po stovyklos apie kiekvieną vaiką bus parengiama išsami ataskaita.

LPF prezidentas pažadėjo, kad stovyklos pabaigoje apdovanos 3 geriausias mergaites ir 3 geriausius berniukus, atrinktus pagal bendrai sutartą vertinimo sistemą. Taip pat bus atrinkta apie pusė gabiausių vaikų, kurie bus kviečiami dalyvauti varžybose.

Kalbėdamas su stovyklos dalyviais T. Kučinskas pabrėžė, kad svarbiausia visiems būti viena komanda, palaikyti vieniems kitus, kad ir kaip sektųsi ar nesisektų, nes stiprybė glūdi komandoje. Todėl ir viešbutyje vaikai apgyvendinti ne su savo draugais ir pažįstamais, o išskirstyti, kad kuo geriau susipažintų tarpusavyje.

Stovyklos dalyviai, išklausę LPF prezidento, domėjosi, kas laukia Lazdynų baseino, kaip motyvuoti save siekiant tikslų ir ko tikėtis iš šių metų EJOF 2015. Diskusija užvirė apie Pasaulio čempionatą Kazanėje – vaikai Lietuvos plaukikų galimybes vertina labai gerai.

Vakaro pabaigoje visi stovyklos dalyviai iš LPF prezidento rankų gavo po unikalius, stovyklai specialiai sukurtus marškinėlius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)