Nacionalinės regbio rinktinės kapitoną, Šiaulių „Vairo-Jupojos“ atstovą, Mindaugą Misevičių, visi komandos draugai vadina „Tarzanu“.

„Jau ir pats neatsimenu, kada mane taip pradėjo vadinti, turbūt, prieš gerus penkiolika metų. Dar vaikų čempionatų laikais aikštėje daugiausiai rėkaudavau, veikiausiai, todėl ir pavadino Tarzanu. Mano pozicijoje (grumtynių saugo – red. past) rungtyniaujantys žaidėjai dažniausiai būna patys smulkiausi ir mažiausi tarp kitų regbio gigantų, todėl savo autoritetą tenka užkariauti balsu.

O ir visos komandos tempas bei žaidimo braižas priklauso nuo mano vadovavimo, todėl be skardaus balso, niekaip neišsiversčiau“, - savo pravardės kilmę aiškino komandos kapitonas.

Kitas komandos lyderis, Šiaulių „BaltRex“ atstovas, Edmundas Ščavinskas rinktinėje gali pasigirti solidžiausia pravardžių kolekcija.

„Vadina mane ir „Valierka“, ir „Karve“, ir „Edu“ ir „Modestu“. Kodėl pravardžių turiu tiek daug ir kaip jos visos atsirado - tikrai neprisiminsiu. Tiek aikštėje, tiek už jos ribų esu linksmas žmogus, daug bendrauju, gal todėl ir pravardės atsiranda“, - kalbėjo E. Ščavinskas.

Šiaulių „Vairo-Jupojos“ milžinas, Mindaugas Grigas savo klube ir rinktinėje kelis metus buvo vadinamas, tiesiog, „Grigu“, bet prieš kelis metus jis buvo perkrikštytas ir nuo šiol dažniausiai išgirsta kreipinį, „Meška“.

„Visose komandose išsiskyriau fizine jėga, niekad nebuvau pats greičiausias, tikriausiai, todėl ir pavadino miško gyventojo vardu. Komandos draugai šmaikštauja, kad be regbio dar moku važiuoti IŽ markės motociklu aplink cirko areną ir suktis ant statinės“ – šmaikštavo M. Grigas.

Lietuvos regbio rinktinę aistruoliai galės išvysti jau balandžio 30 d. Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione, per Lietuvos ir Latvijos nacionalinių regbio rinktinių mačą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją