Moterų varžybų svorio kategorijos iki 75 kg pusfinalyje pirštines surėmė tituluotos varžovės. Europos jaunimo čempionė Gabrielė Stonkutė susitiko su pasaulio jaunių čempione ir kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes jau iškovojusia kazache Nadežda Ryabets. Olimpinių žaidynių atrankos varžyboms besirengianti G. Stonkutė iškovojo pergalę vieningu teisėjų sprendimu taškais 5:0.

„Pirmame raunde daugiausia dėmesio skyriau gynybai, nes su šia varžove anksčiau neteko susitikti. Varžovė stengėsi įvelti į artimą ir klampią kovą. Stengiausi laikyti atstumą ir ištraukti varžovę į ringo vidurį. Pasirinkta taktika pasiteisino. Stengiausi dirbti pirmu numeriu ir buvau daug aktyvesnė. Tai ir nulėmė pergalę ir kelialapį į finalą. Šociko turnyras yra labai svarbus pasirengimui olimpinių žaidynių atrankos varžyboms. Todėl kiekviena kova su stipriomis varžovėmis yra labai svarbi, padedanti kaupti patirtį“, – sakė G. Stonkutė, kuri finale susitiks su ruse Zenfira Magomedalijeva.

Svorio kategorijos iki 69 kg finale kovos Augustina Markelionytė. Burtų dėka į finalą patekusi lietuvė susitiks su Velso boksininke Rosie Eccles.

Jau aštunto A. Šociko turnyro čempiono titulo siekia Edgaras Skurdelis. Svorio kategorijos iki 60 kg pusfinalyje E. Skurdelis taškais 5:0 nugalėjo škotą Charlie Doigą. Finale Lietuvos čempionas susirems su prancūzu Selimu Bouaita.

„Kovos pradžia buvo labai nervinga, nes varžovas pavojingai kišo galvą į priekį, taip rizikuodamas sužeisti. Bet tai neišmušė iš ritmo ir stengiausi laikytis numatyto plano bei diktuoti savo sąlygas. Planas pavyko ir trečiame raunde visiškai perėmiau iniciatyvą, buvau greitesnis ir dominavau ringe. Finalo varžovą mačiau kovojantį, jis už mane aukštesnis ir kairiarankis. Reikės spausti ir dirbti savo darbą. Pasitikiu savo jėgomis ir tikiuosi pergalės“, – teigė E. Skurdelis.

Ketvirtus metus iš eilės turnyro finale kovos Vytautas Balsys. Svorio kategorijos iki 75 kg pusfinalyje V. Balsys taškais 5:0 nugalėjo vokietį Fredį Knorpą. Ketvirto iš eilės čempiono titulo siekiantis V. Balsys finale susitiks su Iestynu Garanu Croftu iš Velso.

Pusfinaliuose pralaimėjimus patyrė devyni Lietuvos boksininkai. Jiems atiteks bronzos medaliai.

Svorio kategorijoje iki 52 kg daugkartinis Lietuvos čempionas Marius Vyšniauskas taškais 0:5 pralaimėjo anglui Kiaranui McDonaldui.

Svorio kategorijoje iki 64 kg nesėkmes patyrė visi trys lietuviai. Modestas Žmuidina 1:4 nusileido škotui Reesei Lynchui, Andrejus Lavrenovas 0:5 pralaimėjo ukrainiečiui Danylui Lozanui, o Gilvinas Lukošiūnas 0:5 turėjo pripažinti olando Enrico Lacruzo pranašumą.

Svorio kategorijoje iki 69 kg Saimonas Banys taškais 1:4 pralaimėjo Danijai atstovaujančiam Sebastianui Terteryanui. Laimonas Raibikis 0:5 turėjo pripažinti lenko Filipo Wachalos pranašumą.

Svorio kategorijos iki 81 kg pusfinalyje Robertas Liorančas 0:5 pralaimėjo čekui Maximui Schejbalui. Svorio kategorijoje iki 91 kg Simonas Urbonavičius antrame raunde turėjo pripažinti škoto Scotto Forresto pranašumą.

Čempiono titulo nepavyko apginti Jonui Jazevičiui. Svorio kategorijos virš 91 kg pusfinalyje J. Jazevičius po labai atkaklios kovos 2:3 pralaimėjo danui Mortenui Givskovui. Danas atsirevanšavo lietuviui už pralaimėjimą praėjusiais metais vykusiame tarpvalstybiniame Danijos ir Lietuvos rinktinių mače.

Jau 25-us metus iš eilės vykstančiame A. Šociko turnyre kovas pradėjo beveik 100 boksininkų ir boksininkių iš 20-ies valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)