23-ejų aukštaūgis lengvaatletis iš Slovėnijos šią vasarą už Atlanto tapo pasaulio čempionu ir yra pasiekęs geriausią disko metimo sezono rezultatą (71,27 m), tačiau Vokietijoje vykusiose pirmenybėse vietą ant paties aukščiausio prizininkų pakylos laiptelio jam teko užleisti M. Aleknai.

Nors atrankoje K. Čeho sviestas diskas skriejo toliausiai (68,28 m), priešpaskutiniu savo bandymu finale į pirmąją vietą pakilo ir auksą galop iškovojo Lietuvos disko metimo talentas – 69,78 m.

M. Alekna šiuo metimu užfiksavo naują Europos pirmenybių rekordą.

Šiek tiek „atvėsusio“ ir įvykius apgalvojusio K. Čeho mintys apie rezultatus Miunchene – dvejopos.

„Jeigu kažkas man vasaros pradžioje būtų pasiūlęs pasaulio čempiono ir Europos vicečempiono titulus, būčiau su tuo sutikęs. Gerai diską mečiau ir per atrankos varžybas Miunchene, pasiekiau čempionatų rekordą (praėjusį trečiadienį slovėno mestas įrankis skriejo 69,06 m, tačiau jau po dviejų dienų rekordą pagerino M. Alekna, – red. past.). Tačiau finalas prasidėjo su kažkokia neigiama energija. Ir vėl numečiau diską daugiau nei 68 metrus – tiek, kiek tą kartą įstengiau. Iš esmės buvo prasta diena“, – pasakojo slovėnas.

K. Čehas pripažino, kad M. Alekną jis mato kaip pagrindinį konkurentą disko metimo sektoriuje per artimiausią dešimtmetį ir yra nusiteikęs revanšui 2024-aisiais Romoje vyksiančiame Europos čempionate.

„Aš perimsiu titulą iš Mykolo Romoje. Mes greičiausiai būsime pagrindiniai varžovai sektoriuje visą artimiausią dešimtmetį, tikiuosi, kad jis mane privers per varžybas išspausti maksimumą“, – ambicingai, tačiau išlaikydamas didžiulę pagarbą lietuviui kalbėjo K.Čehas.

2024-aisiais taip pat vyks ir Paryžiaus olimpinės žaidynės. Artimiausias pasaulio čempionatas vyks 2023-ųjų rugpjūčio mėnesį Budapešte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją