- Po pusės metų pertraukos atidarėte skraidymo sezoną. Kuo pirmas šių metų skrydis skyrėsi nuo praėjusių metų paskutinio?

- Pirmas metų skrydis, kaip visad, būna skirtas atnaujinti įgūdžiams, patikrinti save. Paprastai pirmus akrobatinius skrydžius atliekame dviviečiu lėktuvu su dviem lakūnais, kad pasitikrintume kvalifikaciją, vienas kitą pasaugotume ir pasakytume klaidas – ką esame primišę, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kad galėtume toliau teisingai treniruotis.

- Ar antras lakūnas pirmo skrydžio metu buvo jūsų bičiulis ir didžiausias varžovas E. Meleckis?

- Taip. Pirmą skrydį atlikome kartu su Eltonu. Skridome lėktuvu JAK-52.

- Tai nėra tas lėktuvas, kurį įprastai pilotuojate. Kaip sekėsi skristi?

- Mes kalbamės, lėktuvas sėkmingai nutupdytas, vadinasi, sekėsi neblogai (šypsosi). Jei rimtai, tai primirštų ar taisytinų dalykų buvo. Pastabų iš kolegos sulaukiau.

- Kokiose svarbiausiose sezono varžybose žadate dalyvauti?

- Išskirsiu du reikšmingiausius renginius. Pirmas yra Lietuvos akrobatinio skraidymo čempionatas, kuris Kyviškių aerodrome vyks liepos 18-20 dienomis. Mano žiniomis, jame su įvairių kategorijų lėktuvais dalyvaus apie 15-20 pilotų. O pagrindinės mūsų šių metų varžybos – tai pasaulio čempionatas, rugpjūčio 7-16 dienomis vyksiantis Slovakijoje, Dubnicoje.

- Prieš metus tapote Lietuvos čempionu, Europos čempionate likote 21-as. Kokius tikslus keliate šiemet?

- Lietuvoje tikslas lieka tas pats – išlaikyti iškovotą poziciją. Tiesa, tai padaryti bus kur kas sunkiau, nes daugkartinis šalies čempionas E. Meleckis bus piktesnis, labiau motyvuotas ir ši kartą parodys, ką iš tikro gali. Pasaulio čempionate prizinių vietų tikėtis nereikėtų. Manau, kad iš 80-90 čempionate dalyvausiančių pilotų būsime antrame-trečiame dešimtukuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)