Mitsuhiro Iwamoto 12 metrų burinė jachta į Fukušimos uostą atplaukė šeštadienio rytą, praėjus dviem mėnesiams nuo kelionės pradžios.

52 metų San Diego gyventojas išplaukė iš šio Kalifornijos valstijos miesto vasario 24-ąją kartu su amerikiečių šturmanu Dougu Smithu (Dagu Smitu), kuris neregiui žodžiu pranešinėjo apie vėjo kryptį ir teikė kitą būtiną informaciją.

Tai buvo antrasis M. Iwamoto bandymas perplaukti vandenyną. Pirmais prieš šešerius metus nepavyko, nes aklojo japono jachta atsitrenkė į banginį ir nuskendo.

„Aš namie. Ačiū,“ – sakė buriuotojas Fukušimoje jį pasitikusiems žmonėms, kai jo jachta, įveikusi apie 14 tūkst. kilometrų, pasiekė uostą.

„Nepasidaviau ir įgyvendinau savo svajonę,“ – pridūrė jis.

Pasak Japonijos naujienų agentūros „Kyodo News“, M. Iwamoto yra pirmasis aklas jūreivis, perplaukęs Ramųjį vandenyną.

M. Iwamoto, kuris apako būdamas šešiolikmetis, savo tinklapyje rašo, kad šia kelione siekė surinkti lėšų labdarai. Be kita ko, parama bus skirta pastangoms užkirsti kelią ligoms, dėl kurių netenkama regėjimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją