Tokį pat atstumą V. Dopolskas dažniausiai įveikia ir pasibaigus alinančiai darbo dienai.

Užsidirba ir statybose, ir varžybose

Dar prieš dešimtmetį į Airiją išvykusio bičiulio kvietimu V. Dopolskas įsikūrė Balbrigano miestelyje. Per porą mėnesių V. Dopolskas Airijoje apsiprato, sako, kad svetur jam patinka, jaučiasi gerai, o atlygiu už sunkų darbą statybose patenkintas.

Kartu su Airijoje gyvenančiu bičiuliu V. Dapolskas intensyviai treniruojasi, kiekvieną savaitgalį drauge vyksta į varžybas, kartais per savaitgalį bėga net keliose. V. Dopolskas patyrė, kad Airijoje gali užsidirbti ir bėgiodamas. Įvairiose varžybose jau 15 kartų pirmą vietą laimėjęs sportininkas gauna dovanų kuponų ir piniginių čekių.

„Tik kartą atbėgau antras, o vieną kartą – penktas“, - prisipažįsta maratonininkas.

V. Dopolskas sako, kad kartais nelengva po sunkios darbo dienos dar rasti jėgų vakarinei treniruotei.

„Bet motyvuojame vienas kitą su bičiuliu ir bėgame“, - juokauja jis.

Ar grįš į Lietuvą, V. Dopolskas kol kas nesvarsto. Priešingai, vyras ruošiasi rugpjūčio 4-ą vyksiančioms vestuvėms su Kristina Grygalyte, po kurių Airijoje ketina gyventi su žmona. Dėl šios priežasties V. Dopolskas sako atsisakęs ir planų dalyvauti rugpjūtį vyksiančiame lengvosios atletikos pasaulio čempionate Londone.

Nors asmeniniu rezultatu Rio de Žaneiro olimpiadoje liko nusivylęs, sugrįžęs V. Dopolskas greit atgavo puikią sportinę formą. Jis laimėjo Vilniaus maratono pusės distancijos bėgimą, taip pat Nidos pusmaratonį. Sportininkas svarsto, kad Brazilijoje koją jam pakišo trumpa aklimatizacija.

Kovo pabaigoje Latvijos mieste Liepojoje pusę maratono V. Dopolskas nubėgo per 1 val. 5 min. 48 sek. Tai yra geriausias asmeninis jo rezultatas. Balandžio 30-ą dieną, kai sportininkui sukanka 25-eri, visą maratono distanciją V. Dopolskas bėgs Vokietijoje arba Airijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)