A.Brazausko atvykimas ir susitikimas su departamento ir šalies sporto organizacijų atstovais buvo skirtas neseniai konkursą laimėjusio A.Raslano pristatymui.

"Manau, kad naujo direktoriaus nėra ko pristatinėti, nes jis visą gyvenimą paskyrė sportui ir yra jums gerai pažįstamas", - sakė Premjeras apie 49 metų A.Raslaną, kuris jau yra trumpai vadovavęs departamentui, o pastaraisiais metais ėjo generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigas.

A.Brazauskas pasidžiaugė, kad A.Raslanas turi gilius sporto teorijos pagrindus - jis yra habilituotas mokslų daktaras.

Kreipdamasis į sporto darbuotojus, Ministras Pirmininkas pabrėžė, jog fizinės kultūros ugdymas turi prasidėti mokykloje, todėl reikia suaktyvinti pastangas, kad jaunoji karta pamėgtų sportą.

A.Brazauskas prisiminė savo studentavimo laikus ir apgailestavo, kad dabar akademinis jaunimas nėra toks entuziastingas sporte, nors šalyje studentų yra penkis kartus daugiau nei anais laikais.

Kalbėdamas apie sporto bazes, Vyriausybės vadovas apgailestavo, kad departamentas nepadarė visko, ką galėjo.

"Jei departamentas būtų dirbęs kvalifikuotai, būtų parengęs reikalingus projektus, būtų nuveikta daug daugiau. Todėl naujajam vadovui linkiu aktyviau darbuotis, kad būtų išnaudotos Europos Sąjungos teikiamos galimybės", - sakė A.Brazauskas.

A.Raslanas patikino, kad jau kitais metais šalies sporto organizacijos suvienys jėgas bendram dideliam moksleivių užimtumo projektui, kuris paskatins jaunimą daugiau sportuoti.

Jis sakė, kad kitiems metams iš viso numatytos devynios naujos programos, kurios bus vykdomos perskirsčius turimas lėšas.

"Tikiu, kad departamento kolektyvas gali ištaisyti esamas spragas. Turime būti solidūs savo darbu ir veikla", - sakė A.Raslanas, pasveikinęs A.Brazauską su Boso diena ir įteikęs jam futbolo kamuolį, o vėliau ir pats gavęs dovanų iš savo pavaduotojų krepšinio kamuolį.

Susitikimas baigėsi konkrečios situacijos sprendimu. Vilniaus sporto mokyklos trenerei pasiskundus, kad Lengvosios atletikos maniežas užsiprašė dvigubai didesnės nei anksčiau sumos už savo paslaugas, Premjeras pasiūlė panaikinti netinkamai jo veiklą administruojančią viešąją įstaigą, o maniežo veiklai reikiamas lėšas skirti tiesiogiai per sporto departamentą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją