Bendroje įskaitoje lietuvė šioje rungtyje liko 29-a tarp 43-ijų dalyvių ir šeštadienį ryte startuos paguodos čiuožime.

Penktadienį A. Sereikaitė dar išmėgino jėgas 500 m nuotolio kvalifikacinėse varžybose. Pirmo etapo antrame čiuožime mūsiškė sugaišo 45,020 sekundės, finišavo trečia ir buvo trečia tarp keturių trečias vietas čiuožimuose užėmusių ir į ketvirtfinalį patekusių atlečių. Bendroje įskaitoje jos laikas buvo dvyliktas, tarp šešiolikos vietas ketvirtfinalyje užsitikrinusių čiuožėjų.

Greitesnės už lietuvę antrame čiuožime buvo korėjietė Alang Kim (44,564 sek.) ir kanadietė Kasandra Bradette (44,633 sek.), o už ketvirtfinalio barjero liko diskvalifikuota britė Charlotte Gilmartin.

A. Sereikaitė iškovojo kelialapį į ketvirtfinalį iš 1000 m rungtyje. Lietuvė penktadienį septintame atrankos čiuožime nuotolį įveikė per 1 minutę 34,511 sekundės ir, nusileidusi tik korėjietei Suk Hee Shim (1:34,412), užėmė antrą vietą tarp penkių dalyvių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)