Ketvirtadienio vakarą puikiai pasirodė 23-ejų metų Lietuvos šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, kuri į finalą pateko su asmeniniu sezono ir geriausiu apskritai rezultatu (192 cm).

Finale lietuvė taip pat jau pirmais bandymais įveikė 184, 189, 193 ir 196 cm aukščius, pagerino sezono rezultatą ir iškovojo sidabro medalį. Jis atiteko ir bulgarei Mirelai Demirevai, išnaudojusiai tiek pat bandymų ir užfiksavusiai 196 cm.

Abiem joms nė sykio iš trijų kartų nepavyko peršokti į 198 cm aukštį pakeltos kartelės.

Auksą laimėjo 37-erių metų ispanė Ruth Beitia, kuriai pakluso ir 198 cm.
Moterų šuolių į aukštį finalo rezultatai

2015 m. Europos čempionate Prahoje A. Palšytė buvo per plauką nuo medalio – ji įveikė 194 cm aukštį ir liko ketvirta.

Vis dėl to jai LTOK iškeltas uždavinys Rio olimpinėse žaidynėse – 8-16 vietos.

A. Gudžių iš finalo išstūmė paskutinis atrankos metimas

Apmaudžiai į finalą nepateko po kojos lūžio sveikstantis Andrius Gudžius. Disko metikas geriausiu trečiu bandymu įrankį numetė 63,60 m ir ilgą laiką rikiavosi geriausiųjų 12-uke. Vis dėlto paskutinis atrankos varžybų dalyvis olandas Rutgeris Smithas paskutiniu bandymu pasiekė savo geriausią sezono rezultatą – 63,85 m – bei išstūmė lietuvį iš finalo.

Geriausią Lietuvos sezono rezultatą pasiekęs A.Gudžius užėmė 13-ą vietą. Pirmu bandymu sportininkas numetė 63,37 m, antru – 61,58 m. Kitam atrankoje dalyvavusiam lietuviui Eligijui Ruškiui nepavyko atlikti nė vieno įskaitinio bandymo.

Kvalifikacinį normatyvą – 64,00 m – įvykdė net dešimt disko metikų, o geriausią rezultatą tarp jų pasiekė Ispanijos atstovas Loisas Maikelis Martinezas (66,00 m).

Sprinteris R. Sakalauskas – 20-as

Trečias kartas pamelavo. Būtent trečiame karjeroje Europos čempionato pusfinalyje dalyvavęs Rytis Sakalauskas šio 100 m rungties etapo neįveikė. 29-erių lietuvis nuotolį įveikė per 10,40 sek. ir užėmė 20 vietą. Atrankoje greičiausias Lietuvos žmogus bėgo kiek greičiau – 10,37 sek.

„Jaučiau, kad finiše nebėgau taip, kaip turėčiau. Vakar buvo atvirkščiai – pirmą pusę bėgau prasčiau, o dabar pritrūko galo. Norėjosi daug geriau, bet yra kaip yra. Poilsio dabar nebus, sportuosiu, ruošiuosi toliau“, – po finišo sakė R. Sakalauskas.

Su geriausiu rezultatu į finalą pateko prancūzas Jimmy Vicaut (10,03 sek.), aplenkęs britą Jamesą Ellingtoną (10,04 sek.), turką Jaką Ali Harvey‘ų (10,04 sek.) ir visus kitus.

Dėl medalio kovą tęs ir Dovilės Dzindzaletaitės širdies draugas britas Richardas Kilty, kuris pusfinalyje buvo šeštas – 10,15 sek.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)