A. Palšytė pirmais bandymais įveikė 175 cm, 180 cm, 185 cm ir 189 cm aukščius ir buvo viena iš trijų šuolininkių, kurios nesuklydo nė karto. Į finalą pateko 15 sportininkių iš 22 startavusių kvalifikacijoje.

„Po vyrų šuolių į aukštį kvalifikacijos buvo panašu, jog jei ir mums oro sąlygos bus prastos, patekimui į finalą gali pakakti 189 cm. Peršokus šį aukštį, buvo neaiški situacija kitame sektoriuje, todėl negalėjau sėdėti ir laukti, ruošiausi šokinėti ir toliau“, – pasakojo A. Palšytė.

Varžybos vyko gana stipriai lyjant bei pučiant vėjui. Be to, oro temperatūra stadione buvo kur kas žemesnė nei 20 laipsnių.

„Nori ar nenori, esant prastom oro sąlygom tenka šokinėti. Kada taip pliaupia, visiems sąlygos nėra idealios. Kadangi esame iš Lietuvos, kur lietus lyja, ir treniruotėse tenka šokti per lietų.“

Dėl prastų oro sąlygų sportininkių pageidavimu pradinis aukštis buvo nuleistas iš 180 cm į 170 cm.

„Finale 189 cm turbūt bus antras aukštis, kurį reikės šokti. Manau, pradėsime nuo 185 cm. Vienas tikslas jau pasiektas, tikiuosi, jog finale viskas bus gerai, bus žmonių, kurie padės atsistatyti, galbūt nueisiu pas masažuotoją. Be to, praneša geresnį orą. Žinoma, bus sunku, nes tai tik trečias kartas šiemet, kai šokinėsiu varžybose šį sezoną, bet tikrai nebaigsiu rezultatu 189 cm.“

Lietuvos rekordininkė teigė, jog gyvenimo sąlygomis ir čempionato atmosfera yra patenkinta, tačiau turėjo priekaištų organizatoriams dėl transporto.

„Atmosfera gera, kaip ir visuose čempionatuose. Vis tiek su komanda kartu gyveni, valgai, vis ieškai geltonų-žalių spalvų. Viešbutis neblogas, tačiau organizatoriai galbūt šiek tiek nepagalvojo dėl transporto. Šiandien teko keltis 6 valandą ryte, kai kvalifikacija tik 10 val. 30 min.“, – teigė A. Palšytė.

Airinė Palšytė

Vyrų šuolių į aukštį rungties kvalifikacijoje vienu iš favoritų laikytas rusas Aleksejus Dmitrikas nesugebėjo įveikti 215 cm aukščio, o paskutinio bandymo metu net neatliko šuolio – paslydęs nukrito.

„Gerai, kad nereikėjo eikvoti labai daug jėgų, kadangi yra slidu ir per kiekvieną bandymą turi saugotis, jog nepastatytum neteisingai kojos, – sakė A. Palšytė. – Baimės paslysti nebuvo, nes dieną prieš varžybas persisukau startukų vinukus, nes prieš tai buvo standartiniai – buki – vinukai, o žinojau, jog danga yra slidi.“

Moterų šuolių į aukštį rungtyje nestartavo legendinė Kroatijos sportininkė Blanka Vlasič. Vis dėlto, pasak A. Palšytės, pretendenčių į apdovanojimus netrūks.

„Pagrindinės konkurentės finale? Marija Kučina pateko į finalą, nors ir ne pirmu bandymu peršoko 189 cm. Ji šoko kitame sektoriuje, todėl nelabai mačiau, kokia yra jos sportinė forma, bet panašu, kad oras jai tikrai nebuvo palankus. Taip pat pateko dvi pajėgios lenkės. Yra penketukas žmonių, kurie turi tikrai aukštą rezultatą. Sunku kažką prognozuoti, tiesiog tikiuosi, jog man pasiseks.“

Penktadienio vakarą vyrų šuolių į aukštį rungties finale dalyvaus Europos vicečempionas Raivydas Stanys. A. Palšytė finale dalyvaus sekmadienį.

Z. Sendriūtė: tikiuosi, jog finale oras bus geresnis

Su penktu kvalifikacinių varžybų rezultatu į finalą pateko Z. Sendriūtė. Pirmu bandymu diską ji numetė 56,76 m, antru – 58,79 m bei įvykdė kvalifikacinį normatyvą (57,50 m).

„Visur šlapia, visur balos, labai slysta. Net nebuvo vietos, kur galėčiau atlikti imitacijos pratimus, kadangi buvome toje pačioje pusėje, kaip ir šuolininkės į aukštį, – sakė Z. Sendriūtė. – Iš vienos pusės esu patenkinta, kad patekau į finalą, bet 57-58 metrai nėra daug. Oras įtakos rezultatui turėjo daug, net buvo sunku apsisukti ant takelio.“

Zinaida Sendriūtė

Sėkmingiausiai kvalifikacijoje pasirodė olimpinė čempionė iš Kroatijos Sandra Perkovič, numetusi 63,93 metro. Toliau už Z. Sendriūtę taip pat metė prancūzė Melina Robert-Michon (63,62 m) bei vokietės Shanice Craft (61,88 m) ir Anna Ruh (59,84 m).

„Patekimui į geriausiųjų aštuntuką tikrai reikės mesti virš 60 metrų. Tikiuosi, jog finale oras bus bent kiek geresnis. Atmosfera stadione labai gera, varžybų talismanas sugeba užvesti žiūrovus, pliusas šveicarams“, – teigė Z. Sendriūtė.

Moterų disko metimo rungties finalas vyks šeštadienį vakare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)