„Įspūdžiai tikrai malonūs – istoriniai. Galiu pasakyti mažytę paslaptį – svajonės pildosi, tereikia jų turėti. Štai, vieną jų turiu savo rankose. Tikiuosi, kad ne paskutinę. Jaučiuosi tikrai įvertintas ir tai mane tik dar labiau įpareigoja stengtis. Gyvenime atsirado nauji siekiai, nauji tikslai. Noriu toliau tobulėti ir džiuginti ne tik save, bet ir kitus“, – kalbėjo A. Didžbalis.

A. Didžbalis prisipažino, kad jaudinosi visos šventės metu, bet pergalės laukė: „Tikėjausi, nes anksčiau ar vėliau sunkus darbas atsiperka“.

Praėjusių metų Europos čempionas nežada sustoti ir ateityje. Jo žvilgsnis jau krypsta ir į 2020 metų olimpines žaidynes Tokijuje (Japonija).

„Artėja naujas sezonas ir naujas olimpinis ciklas. Stengsiuosi pasiekti dar geresnę sportinę formą ir nustebinti pasaulį. Svarbiausias yra pasiekti gerą rezultatą. Jei jis bus geras, tai ir vieta bus aukšta“, – sakė A. Didžbalis.

Šiuo metu visuomenėje įsivyravo diskusija apie permainas Lietuvos sporto finansavime ir baiminamasi, kad be paramos liks jaunieji sportininkai. A. Didžbalis tikisi, kad jaunimas galėsi žengti jo pėdomis.

„Stengsiuosi eiti į priekį ir būti pavyzdžiu visiems tiek gyvenime, tiek ir gatvėje. Toks įvertinimas mane įpareigoji elgtis gerai. Aš pats buvau jaunas ir žinau, ką reiškia turėti geras sąlygas. Valdininkai turi kreipti dėmesį į jaunąją kartą, nes kažkas turės mus pakeisti“, – pabrėžė A. Didžbalis.

Sunkiaatletis taip pat atskleidė, kad metų sportininko rinkimuose būtų balsavęs už save: „Reikia tikėti savimi“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)