N. Paulauskaitė suko tris baudos ratus ir užėmė 84-ą vietą, o tiek pat kartų šaudykloje suklydusi D. Rasimovičiūtė – 91-ą.

Varžybos Lietuvos atstovėms prastai klostėsi nuo pat pradžių: po pirmo šaudymo D. Rasimovičiūtė buvo 66-a, N. Paulauskaitė – 85-a, o po antro jau aukščiau buvo pastaroji biatlonininkė – 84-oje vietoje – komandos draugę lenkusi šešiomis pozicijomis.

„Šiandien trasoje jaučiausi labai pavargusi, į antrą šaudymą atvykau „gatava“, gal todėl ir šaudymas nepavyko“, – sakė visus tris netaiklius šūvius antroje šaudykloje paleidusi D. Rasimovičiūtė.

Ketvirtą pasaulio taurės etapą Oberhofe (Vokietija) praleidusi D. Rasimovičiūtė praleis ir šeštą, kadangi jau išskrenda į Latviją, kur tęs pasirengimą vos po dviejų savaičių vyksiančiam Europos čempionatui. Kaimyninėje valstybėje lietuvė surengs treniruočių stovyklą, kur jai talkins Vitalijus Urbanovičius – buvęs tiek jos, tiek dabartinio rinktinės stratego Ilmaro Bricio treneris. Su V. Urbanovičiumi D. Rasimovičiūtė treniravosi 2008-2009 metų ir 2009-2010 metų sezonuose, kurių metu pasiekė įspūdingų rezultatų. Europos čempionate iškovojo du sidabro medalius bei pasaulio čempionate užėmė 11-ą vietą.

„Jei startuotumėme ir ketvirtame, ir šeštame pasaulio taurės etapuose, kiekvieną savaitę gautųsi varžybos, o be treniruočių jose sunku. Su treneriu suplanavome tokį planą, kaip gausis, taip“, – pasakojo D. Rasimovičiūtė. – Šis sezonas yra toks, kokio gyvenime neturėjau, visą vasarą nesitreniravau, nereikia laukti stebuklų. Darysime, ką galėsime, o kaip gausis – matysime. Nežinau, kaip susiklostys Europos čempionatas, neįsivaizduoju, į kurią vietą pretenduosiu.“

Moterų sprinto varžybų nugalėtoja tapo pirmą pergalę karjeroje iškovojusi norvegė Fanny Horn Welle-Strand. Be klaidų šaudžiusi sportininkė 3,4 sek. aplenkė triskart olimpinę čempionę Dariją Domračevą iš Baltarusijos, kuri šaudykloje taip pat nesuklydo nė sykio. 9,3 sek. atsiliko ir trečią vietą užėmė vieną baudos ratą sukusi dar viena Norvegijos sportininkė Tiril Eckhoff.

N. Paulauskaitė nugalėtojai pralaimėjo 4 min. 19,7 sek., o D. Rasimovičiūtė – 4 min. 56,7 sek. Varžybose dalyvavo 95 biatlonininkės.

Šeštadienį vyrų 10 km sprinto rungtyje startuos Tomas Kaukėnas ir Vytautas Strolia. Dėl neprognozuojamų oro sąlygų komandoms buvo leista pasirinkti starto grupes: lietuviai pasirinko pirmą bei antrą. V. Strolia startuos antras, o T. Kaukėnas – 36-as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)