Delfi.lt kviečia susipažinti su trasa ir laukiamais pojūčiais.

Bėgimo startas ir finišas yra šalia Vingio parko estrados. Įveikę pirmuosius metrus, bėgikai susidurs su „Cocoxim.lt“ tropine audra.

„Šiais metais turėsime 13,5 tonos vandens, kas yra daugiau nei dvigubai daugiau nei pernai. Taip pat bus daugiau garso. Bendra skleidžiama energija šioje zonoje sieks beveik 60 kw galios. Bus tikra audra su daug vandens. Sausas tikrai nei vienas neprabėgs“, – šypsojosi renginio organizatorius, UAB „Mapa Holding“ vadovas Mantas Paliokas.

Nespėję apdžiūti po neišvengiamos liūties, sportininkai vėliau pasieks stingdančio šalčio zoną.

„Šalčio zonoje turėsime 12 CO2 patrankų. Iš viso bus atvežti net 32 balionai CO2. Žmonės tikrai pajus šaltį. Jutiminė temperatūra šiame tunelyje, priklausomai nuo to, kokiu atstumu nuo patrankų žmonės bėgs, sieks nuo -20 iki -28 laipsnių Celsijaus“, – sakė M. Paliokas.

Trečioji stichija – uraganinis vėjas. Bėgikai susidurs su 150 km/val. vėjo gūsiu, kas prilygsta 1 kategorijos uraganui.

„Čia turėsime vėjo turbinas, kurių galia sieks apie 700 arklio galių. Jos sukels uraganinį vėją. Zona bus trumpa, bet efektyvi“, – teigė organizatorius.

Vėliau vėjo nublokšti bėgikai pasieks sniego zoną ir galės nors trumpam prisiminti šaltąjį metų laiką. Galbūt net pajusite šventinę žiemos atmosferą.

„Čia bus savotiškas poilsis, kur bus graži muzika, o viskas aplink – balta, balta. Prieš kalnų šturmą, kuris pareikalaus nemažai jėgų, tai bus atsipalaidavimui skirta zona“, – kalbėjo M. Paliokas.

Sekantis – jau minėtas kalnų šturmas. Čia tikrai reikės įdėti nemažai pastangų, siekiant įveikti 9 m aukščio kalną. Po jo, pasak M. Palioko, laukia staigmena, kuri nebus atskleista iki pat starto. Galbūt pajusime kažką iš kosmoso platybių?

Neblogą pojūčių maratoną ištvėrę „Insane Run“ bėgikai, artėdami link finišo, „Perskindol“ ugnies zonoje pajus Sacharos karštį.

„Sušlapę, sušalę žmonės prieš finišą galės sušilti, – sakė M. Paliokas. – Turėsime 5 m aukščio ugnies stulpus, o jutiminė temperatūra sieks apie 120 laipsnių. Turėsime tikrai neblogą šilumą.“

Pagrindinis „Insane Run“ bėgimas startuos 21.30 val. Pagal dabar galiojančias taisykles, į jį galima patekti tik su Galimybių pasu. 21.15 vyks apšilimas su žinomais DJ. 22 val. vyks lazerių šou ir „Insane Run“ apdovanojimai. Taip pat – vienų geriausių Lietuvos didžėjų – DJ Mamania ir DJ Jovani programa.

Prieš tai vyks nemokamas moksleivių bėgimas. Jam bus duoti du startai – pirmasis 18 val. ir antrasis 19 val.

Visi dalyviai vaišinsis ledais, gaus atminimo medalius, taip pat – vertingus startinius paketus su rėmėjų dovanėlėmis. Vienas iš renginio partnerių moksleiviams dovanos „Eucerin DermoPure“ priemonių rinkinius.

Suaugusių ir VIP paketų savininkams atiteks ir skaniosios „Doritos“ dovanos. Taip pat bus apdovanotos aktyviausios komandos, taurė bus įteikta gausiausiai valstybinio arba nevalstybinio sektoriaus organizacijai, papildomais prizais džiaugsis ir aktyviausia mokymosi įstaiga.

Renginio metu vyks ir „Jeep Challenge“ iššūkis. Šioje zonoje dalyviai varžysis su savo draugais ar kolegomis. Vyks „Jeep“ automobilio traukimas ir bus išrinkta stipriausia komanda.

„Insane Run 2021“ bendrai finansuojamas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) Sporto rėmimo fondo lėšomis, skirtomis įgyvendinti sporto projektus, susijusius su sporto renginių organizavimu, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją