Didžiausias Rusijos kurortas virto tikra statybos aikštele. Šiuo metu olimpinėms žaidynėms statomi ir modernizuojami net 183 infrastruktūriniai objektai.

Čia tiesiami nauji transporto ir geležinkelio keliai, transporto mazgai, statomi ir renovuojami viešbučiai, kyla olimpinis parkas.

Taip pat iš pagrindų modernizuojama esama sporto bazė.

Tiesa, intensyvios statybos ne itin džiugina Sočio gyventojus, kurie jau pavargo nuo nesibaigiančio statybų triukšmo ir dulkių. Šiame kurorte populiaria preke tapo marškinėliai, ant kurių puikuojasi Rusijos prezidento Vladimiro Putino atvaizdas ir žodžiai: „pasprinkite dulkėmis“.

Tačiau visi naujieji ir renovuoti objektai po olimpiados bus naudojami būtent Sočio gyventojų reikmėms.

Planuojama, kad žiemos olimpinės žaidynės vyks dviejose erdvėse.

Rogučių sporto, kalnų ir lygumų slidinėjimo, šuolių su slidėmis ir biatlono varžybos vyks kaimelyje Krasnaja poliana, esančiame už maždaug 70 kilometrų nuo olimpiados sostinės Sočio.

Olimpinių žaidynių širdis - olimpinis parkas – įkurtas Juodosios jūros pakrantėje, 40 kilometrų nuo Sočio.

Čia žaidynėms rengiamas olimpinis stadionas, kuris, po žiemos olimpinių žaidynių, bus naudojamas kaip futbolo ir kitų sporto šakų arena. Planuojama, kad naujajame stadione varžybas galės stebėti apie 40 tūkst. žiūrovų.

Taip pat jūros pakrantėje kyla didieji ledo rūmai ir kiti dideli objektai, kuriuose vyks ledo ritulio, akmenslydžio, dailiojo ir greitojo čiuožimo, bei kitos varžybos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)