Ketvirtadienį Rygos taurės varžybose E.Matusevičius pagerino 13 metų gyvavusį Lietuvos rekordą ir įvykdė pasaulio čempionato normatyvą.

Pirmu metimu sportininkas ietį numetė 84,78 m ir tęsti varžybas atsisakė.

„Šiandien važiuojant į varžybas tėvas pasakė, kad lygiai prieš 30 metų dalyvavo Rygos taurėje, kur užėmė trečią vietą ir pasiekė Lietuvos rekordą – 76,92 m. Tėvo prašymas buvo užimti aukštesnę vietą nei jis, bet padovanojau geriau“, – šyptelėjo tėvo Edmunto treniruojamas E. Matusevičius.

Buvęs geriausio Lietuvos ieties metiko asmeninis rekordas – 81,28 m, tad jį E. Matusevičius pagerino net 3,5 metro.

Naujasis asmeninis rekordas geriausių metų pasaulio rezultatų sąraše figūruoja devintoje vietoje.

„Ketvirtą bandymą atlikau tik todėl, kad finale būtų įskaitinis metimas. Būčiau net nemetęs, nes po pirmo metimo, kai 3,5 metro pagerinau asmeninį rekordą, per galvą taip davė, kad nebegalvojau apie jokius metimus, negalėjau susikaupti…“, – prisiminė kylanti lengvosios atletikos žvaigždė.

Ieties metikas neslėpė, kad pastaruoju metu jį kamavo sveikatos problemos, kurios trukdė ir Rygos taurės varžybų metu.

„Visą apšilimą dariau taip, kad nepajausčiau alkūnės skausmų. Ieties net neėmiau, pamėčiau kamuoliuką, nes jį metant ne taip „kala“ per alkūnę, – aiškino E.Matusevičius. – Iš neviso įsibėgėjimo vieną metimą per apšilimą atlikau, bet ir dėl to gailėjausi. O varžybose pirmą metimą mečiau ir gavosi kaip gavosi – gerai.“

Lietuvis taip pat buvo pripažintas geriausiu Rygos taurės varžybų sportininku.

Lietuvos rekordas – 82,94 m – nuo 2004-ųjų priklausė Tomui Intui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)