„Trečiadienio etapas nors ir trumpas (124,5 km – BNS), bet labai sudėtingas. Jame dviratininkams reikėjo įveikti net tris pirmos ir vieną finalinę „Hors“ kategorijos viršūnę. Ir čia vėl visus nustebino jaunasis „Tinkoff-Saxo“ komandos lenkas Rafaelis Majka, kuris pirmas kirto finišo liniją ir laimėjo antrąjį šių metų „Tour de France“ lenktynių etapą, – BNS pasakojo Lietuvos dviračių sporto federacijos techninis direktorius Karolis Einikis.

„Kaip ir antradienį, etapas R. Navardauskui buvo tikrai per sunkus, jį dar buvo galima matyti pagrindinėje grupėje kylant į pirmąją įkalnę, bet vėliau lietuvis, kaip ir daugelis, atsiliko nuo lyderių ir ramiai finišavo. R. Navardausko komandoje ir vėl pradžioje buvo pastebimas olandas Tom-Jelteas Slagteras. Jis pabėgo su pirma pabėgėlių grupe, bet neįveikus pirmos įkalnės atsiliko ir grižo į pagrindinę grupę.

Etapo pradžioje pabėgėlių grupei didelio pranašumo įgyti neleido rusų „Katiuša“ komanda, kurios lyderis ispanas Joaquimas Rodriguezas kovoja dėl „kalnų karaliaus“ marškinėlių. „Katiuša“ ispaną „atvežė“ iki pirmo kalno, kur jis kartu su geriausio kalnų dviratininko įskaitoje pirmaujančiu R. Majka šovė į priekį. Pirmas kalno viršūnę ir 10 taškų iškovojo R. Rodriguezas. Išvakarėse nugalėjęs Michaelis Rochas bandė kovoti su ispanu ir taip sumažinto jo pelnomų taškų skaičių, taip padėdamas savo komandos draugui R. Majkai, bet liko ispanui už nugaros.

Leidžiantis nuo kalno lyderiai grįžo į vieną grupę, o tuo pasinaudojęs „Sky“ komandos narys baltarusis Vasilijus Kirijenka nuvažiavo nuo grupės ir buvo įgijęs daugiau nei pusantros minutės pranašumą. Jis pirmas pasiekė antrąją viršūnę, o besivejančioje grupėje buvę J. Rodriguezas ir R. Majka, kalną pasiekę ir tarpiniame finiše užėmę atitinkamai ketvirtą bei penktą vietas ir taip pelnydami atitinkamai 4 ir 2 taškus.

Nusileidus nuo kalno lyderių grupė pavijo V. Kirijenką, o netrukus atakavo italas Giovanni Viscontis („Movistar“), M. Rochas, Pierreas Rollandas („Europcar“) ir Tehay Van Garderenas („BMC Racing Team“). Po minutės paskui pirmuosius šovė R.Majka, J. Rodriguezas ir ispanas Ionas Izagirreas („Movistar“).

Tuomet R. Majką pajutęs, kad gali ne tik „susirinkti“ taškus, bet ir vėl nugalėti, įgavo antrą kvėpavimą. Jis atitrūko nuo ispanų ir ėmė vytis priekyje buvusi G. Viscontį. Likus 4,2 km R. Majka pavijo italą, o dar po 1,8 km paliko G. Viscontį už nugaros ir nuvažiavo finišo link. Įveikdamas paskutinius metrus lenkas atrodė stebėtinai „šviežias“, tai tik dar labiau sustiprina mintis, apie jo puikią ateitį ir, kaip galėtojo atrodyti šių metų lenktynės jei iš jo nebūtų pasitraukę Alberto Contadoras bei Christophe'as Froomas.

Lenktynių lyderis Vincenzo Nibali 17-ame etape ir vėl atrodė puikiai. Pabaigoje pabėgęs nuo artimiausio persekiotojo bendroje įskaitoje ispano Alejandro Valverdes („Movistar“), italas tik dar labiau padidino savo persvarą prieš varžovą.

Gaila, kad pirmoje dienos pusėje puikiai atrodęs J. Rodriguezas pabaigoje atrodė pavargęs ir paskutinėje įkalnėje nepelnęs nė taško, beveik prarado galimybes susigrąžinti aktyviausio kalnų dviratininko marškinėlius. Šioje klasifikacijoje jį nuo R. Majkos skiria 37 taškai“, – etapo subtilybėmis dalijosi Karolis Einikis.

Septyniolikto etapo lyderių rikiuotė:

1. Rafal Majka (Lenkija), „Tinkoff-Saxo“ 3 val. 35 min. 23 sek.
2. Giovanni Visconti (Italija), „Movistar“ atsiliko 29 sek.
3. Vincenzo Nibali (Italija), „Astana“ 46
4. Jean-Christophe Peraud (Prancūzija), „AG2R“ 46
5. Alessandro De Marchi (Italija), „Cannondale“ 49
6. Pierre Rolland (Prancūzija), „Europcar“ 52
7. Fraenk Schleck (Liuksemburgas), „Trek“ 1:12
8. Bauke Mollema (Olandija), „Belkin“ 1:12
9. Nicolas Roche (Airija), „Tinkoff-Saxo“ 1:25
10.Alejandro Valverde (Ispanija), „Movistar“ 1:35
...
132.Ramūnas Navardauskas, „Garmin Sharp“ 26:50
...
166.Marcel Kittel (Vokietija), „Giant-Shimano“ 28:56

Bendroje įskaitoje po septynioliktojo etapo R. Navardauskas pakilo į 146-ą vietą ir lenktynių lyderiui italui Vincenzo Nibaliui pralaimi 4 valandas.

Likus keturiems etapams iki lenktynių finišo V.Nibalis antrąją vietą užimantį ispaną Alejandro Valverdę lenkia jeu beveik pusšeštos minutės:

1. Vincenzo Nibali (Italija), „Astana“ 76 val. 41 min. 28 sek.
2. Alejandro Valverde (Ispanija), „Movistar“ atsilieka 5 min. 26 sek.
3. Thibaut Pinot (Prancūzija), „FDJ.fr“ 6:00
4. Jean-Christophe Peraud (Prancūzija), „Ag2R“ 6:08
5. Romain Bardet (Prancūzija), „Ag2R“ 7:34
6. Tejay van Garderen (JAV), „BMC Racing“ 10:19
7. Bauke Mollema (Olandija), „Belkin“ 11:59
8. Laurens Ten Dam (Olandija), „Belkin“ 12:16
9. Leopold Koenig (Čekija), „NetApp“ 12:40
10.Pierre Rolland (Prancūzija), „Europcar“ 13:15
...
146.Ramūnas Navardauskas, „Garmin Sharp“ 4:00:28
...
169.Cheng Ji (Kinija), „Giant-Shimano“ 4:58:32

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)